MUP nastavlja projekt mobilnog šalterskog ureda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. veljača 2016. u 13:42
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Zahvaljujući šalterskom vozilu građani mogu obaviti sve na jednom mjestu – od predaje zahtjeva do podizanja isprava koje izdaje MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak da se nastavlja provoditi projekt "Mobilni šalterski ured" namjenjen građanima u udaljenim i lošije prometno povezanim krajevima te starijim i nemoćnim osobama, kao i svim ostalim građanima koji, bliže vlastitom domu, žele obaviti upravne poslove.

Zahvaljujući šalterskom vozilu građani mogu obaviti sve na jednom mjestu – od predaje zahtjeva do podizanja isprava koje izdaje MUP.

Građani u tim mobilnim uredima mogu obaviti upravne poslove i poslove prijave (prebivalište i boravište), osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i registracije vozila.

Vozilo dolazi i do osoba kojima je dolazak do policijske postaje otežan, kao i do osoba smještenih u ustanovama za socijalnu skrb, a obilazi i slabo naseljena mjesta, otoke i mjesta gdje dolazi do preopterećenja kapaciteta za šaltersko poslovanje.

U MUP-u ističu i da su zbog pružanja što kvalitetnije usluge i olakšavanja provođenja upravnih poslova osigurali kofer s opremom za mobilne urede. Kao i šalterskim vozilom, koferom za obavljanje upravnih poslova omogućeno je obavljanje poslova prijavništva, matičnog broja građana, osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i registracije vozila. Sve potrebne uplate moguće je obaviti gotovinskim plaćanjem, a građanima se savjetuje da sa sobom ponesu i fotografije za izradu dokumenata.

Raspored mobilnih šalterskih ureda po policijskim upravama dostupan je na ovoj internetskoj stranici, izvijestio je MUP koji poziva građane da iskoriste mogućnost rješavanja upravnih poslova bliže svom domu.

Komentirajte prvi

New Report

Close