MUP najavio strože kazne za određenu skupinu vozača

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2018. u 09:00
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

U MUP-u kažu da su sastanak inicirali temeljem mišljenja da su u kvalitetnom i sveobuhvatnom rješavanju novonastale prometne situacije.

S ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja problema prometnih recidivista u ponedjeljak su se sastali predstavnici MUP-a i Fakulteta prometnih znanosti, suglasni da sankcije propisane važećim zakonom nedovoljno odvraćaju vozače od ponavljanja prometnih prekršaja, pa je intencija ići prema rješenjima koja bi uključivala trajnije oduzimanje vozačkih dozvola, ali i vozila.

Iz MUP-a su priopćili da je ministar Davor Božinović održao sastanak s predstavnicima Fakulteta prometnih znanosti, kako bi se u što kraćem roku reagiralo na problem prometnih recidivista te pronašla kratkoročna i drugoročna rješenja za podizanje razine sigurnosti prometa na cestama.  Napominju da su u prvih deset mjeseci ove godine na hrvatskim cestama poginule 272 osobe u 257 prometnih nesreća, a 185 njih poginulo je na mjestu nesreće, što je 68 posto ukupnog broja poginulih. Ističu i da su u zadnja tri vikenda u akcijama prometne policije zaustavljena 233 recidivista na razini cijele države.   

U MUP-u kažu da su sastanak inicirali temeljem mišljenja da su u kvalitetnom i sveobuhvatnom rješavanju novonastale prometne situacije, struka i znanost najbitnije karike, te su obje strane nakon iznesenih ideja, realnih mogućnosti, stvarnih potreba i prijedloga rješenja problema izrazile zadovoljstvo kompatibilnošću gledišta, metoda i određivanja prioriteta djelovanja.   

Suglasni su da sankcije propisane važećim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama ne ispunjavaju u potpunosti svoju svrhu, odnosno počinitelje nedovoljno odvraćaju od ponavljanja prometnih prekršaja ili kaznenih djela.

Komentirajte prvi

New Report

Close