MUP nadogradio svoju aplikaciju: Od sada kazneno djelo možete dojaviti i videom

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2015. u 11:58
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Način slanja dojava je vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka.

Mobilna aplikacija „MUP-Sigurnost i povjerenje“, kojom građani, putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, unaprijeđena je na način da građani sada mogu slati i kratke video zapise, javlja Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android, iOS i OS Windows Phone, a nadogradnjom mobilne aplikacije proširene su mogućnosti kojima građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.

Nadograđenu verziju aplikacije građani mogu instalirati preko poveznica objavljenih na internetskoj stranici MUP-a (www.mup.hr) i svih policijskih uprava. Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju, u centru za upravljanje (App store, Google Play, Windows Store) pojaviti će se obavijest o mogućnosti nadogradnje.

Način slanja dojava je vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

Za svaku na ovaj način zaprimljenu dojavu policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

HAHAHA…
Pitam se da li je kazneno/prekršajno djelo u kojem ispred škole u sred bijela dana pripadnici manjinske nacionalnosti ukradu bicikl, vrijedan više tisuća kn, uz svjedoke, kamere i itd. Nakon toga bivaju privedeni na ispitivanje i pušteni jer su maloljetnici…a bicikl pojeo vuk-magare.
Sutra dan se ponavlja ista priča na drugom mjestu sa krađom ili nečim još gorim.

Trošite novac poreznih obveznika na stvari od koje će malo tko imati koristi jer pred zakon nismo svi isti, a to znaju i vrapci na grani 🙂

Treba raditi na prevenciji/usmjeravanju/integriranju/nagrađivanju mladih ljudi a za to će nam trebati 3 do 4 generacije.

Sada će bar znati vaš broj mobitela sa kime komunicirate i ostale špijunske piz****

New Report

Close