‘Mrsić svjesno obmanjuje javnost iznoseći laži’

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2013. u 11:21
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Radnički sindikat HZMO-a objavio je reakciju na izjave ministra Miranda Mrsića.

Radnički sindikat HZMO-a objavio je reakciju na izjave ministra Miranda Mrsića, objavljene u Jutarnjem listu. Priopćenje koje potpisuje predsjednica sindikata Višnja Stanišić prenosimo u cijelosti:

"Članak u Jutarnjem listu od subote, 16. lipnja 2013 u kojem je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio da radnici u HZMO primaju dodatak koji ne prima nitko u javnim i državnim službama, uvjerio nas je u opravdanost našeg zahtjeva za smjenom ministra Mrsića. Istina je da samo radnici u HZMO od prosinca 2012, ne primaju dodatak na staž ( 4, 8 i 10% ) a koji primaju svi radnici u javnim i državnim službama. Ostalo je laž. Da je tome tako, dovoljno je pročitati kolektivne ugovore i to posebno članak 67. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, članak 59. Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi, članak 13. Granskog kolektivnog ugovora za zaposlenike u ustanovama kulture, članak 3. Sporazuma o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti, članak 3. Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova, dodataka za uvjete rada u Poreznoj upravi.

U tijeku pregovora o Kolektivnom ugovoru za HZMO u prosincu 2012, upoznali smo ministra Mrsića sa sadržajem navedenih Kolektivnih ugovora i Uredbi, na što je odgovorio da imamo peh što nam je on ministar. Pametnome dosta. Ministar svjesno obmanjuje javnost iznoseći laži, zato i dalje tražimo njegovu ostavku." 

Komentirajte prvi

New Report

Close