Mrsić: Nema prostora za povećanje plaća u HZMO-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. lipanj 2013. u 14:14
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U vrijeme krize moramo se pokriti onime što imamo, a HZMO nema sada mogućnosti za povećanje plaća, izjavio je Mrsić

U ovom trenutku nema prostora za povećanje plaća u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sindikatu koji je danas organizirao štrajk u zagrebačkim područnim službama HZMO-a, naglasivši kako zaposleni u Zavodu primaju dodatak koji ne prima nitko drugi u javnim i državnim službama.

U vrijeme krize moramo se pokriti onime što imamo, a HZMO nema sada mogućnosti za povećanje plaća, izjavio je Mrsić Hini komentirajući zahtjev radničkog sindikata HZMO-a da im se vrati dodatak na staž od 4, 8 i 10 posto.

Istina je da je zaposlenima u HZMO-u novim kolektivnim ugovorom ukinut taj dodatak, ali i dalje primaju dodatak za teške uvjete rada od 8 posto, koji nema nitko drugi od javnih i državnih službenika, rekao je ministar Mrsić.

U pregovorima dva sindikata HZMO-a koja su potpisala novi kolektivni ugovor, ponuđeno je očuvanje dodatka od 4, 8 i 10 posto, a ukidanje dodatka od 8 posto, no, oni su izabrali taj dodatak od 8 posto jer se to više isplati svim zaposlenima u Zavodu, dodao je.

Osim toga, zaposleni u HZMO i dalje primaju veće plaće od svojih kolega u drugim službama. Kada usporedite plaće za isto radno mjesto u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i HZMO-u vidite da su plaće u HZMO-u za 10 posto veće, kazao je Mrsić.

Zbog toga, primjerice, neki djelatnici HZMO-a nisu željeli prijeći na rad u Ministarstvo rada, iako smo ih zvali, zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close