Mrak-Taritaš se ispričala zbog neprijavljivanja novčane naknade od oko 39 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2019. u 11:19
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica GLAS-a ispriku je objavila na svom Facebook profilu.

Saborska zastupnica i predsjednica GLAS-a Anka Mrak – Taritaš ispričala se u utorak zbog, kako navodi, previda u popunjavanju svoje imovinske kartice u kojoj, dok je bila ministrica graditeljstva, nije navodila zarade od sudjelovanja u ispitnom povjerenstvu, u iznosu oko 39 tisuća kuna, a čime se sada bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, te izrazila sumnju da se medijska objava o tome koristi za njezinu diskvalifikaciju. 

Jutarnji list u utorak je objavio da je Mrak Taritaš dok je bila ministrica graditeljstva samu sebe imenovala i predsjednicom Ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita, za što je u četiri godine primila naknade u neto iznosu od 38,950 tisuća kuna, a koje nije prijavila u svojoj imovinskoj kartici.

Mrak Taritaš zbog toga je u prosincu prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koje sada istražuje slučaj te je naložilo svim nadležnim institucijama da dostave dokumentaciju, navodi isti izvor.

Predsjednica GLAS-a ispriku je objavila na svom Facebook profilu. 

Žao joj je, kaže, i što se na taj njezin 'previd' nije reagiralo odmah nego se "prigodno čekalo tri pune godine od prestanka njezinog mandata" da bi se sada to iskoristilo za njezinu osobnu diskvalifikaciju.

Najavljuje i da će svu potrebnu dokumentaciju koju ima dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te će poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust.

Za navedeni rad prosječno je, kaže, primala naknadu u visini oko 800 kuna mjesečno. 

Previd je, kako tvrdi, napravila zbog činjenice da se radilo o sredstvima isplaćenima od strane ministarstva iz kojeg joj se tada isplaćivala i plaća, pa te iznose nije tretirala kao druge prihode i nije ih prijavila u imovinskoj kartici.

"Osim mene u povjerenstvima su sudjelovali i drugi pomoćnici koji su stručnjaci za pojedina područja, a sve nas je zajedno imenovao tadašnji ministar Ivan Vrdoljak. Nakon što sam postala ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, nastavak mojeg sudjelovanja u povjerenstvu je predstavljalo samo kontinuitet rada povjerenstava u istom sastavu, a budući da odluke o imenovanju članova potpisuje novi ministar, novu odluku sam morala potpisati osobno", objavila je na Facebooku Anka Mrak – Taritaš. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

sve je češće u uporabi glagol “zamračiti” (lovu).
korijen tog glagola je imenica Mrak…
no comment

cigAnka

cigAnka

Njima ocito svakodnevno kapa po 10-20 tisuca kuna tako da ne mogu zapamtit odakle to sve.

New Report

Close