Mrak Taritaš: Rok za legalizaciju neće se pomicati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2013. u 16:00
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš danas je govoreći o problematici nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, na 19. Forumu poslovanja nekretninama u Savudriji, poručila kako rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja te se, kako je rekla “neće pomicati ni za jednu jedinu minutu”.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš danas je govoreći o problematici nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, na 19. Forumu poslovanja nekretninama u Savudriji, poručila kako rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja te se, kako je rekla "neće pomicati ni za jednu jedinu minutu".

Podsjetila je kako je do sada pristiglo oko 150 tisuća zahtijeva za legalizacijom objekata, no u konačnici ih se očekuje više od 200 tisuća. Ministrica Mrak Taritaš naglasila je kako će do kraja svibnja iz Vojno-geografskog instituta u Beogradu u Hrvatsku stići vojne avionske snimke kojima će mnogi moći regulirati svoju gradnju.

"Poruka je svima onima koji su sigurni da su gradili prije 15. veljače 1968. da ne ulaze u postupak legalizacije, jer će dobiti snimke krajem svibnja i moći će dobiti taj podatak. Oni koji nisu sigurni bolje da podnesu zahtjev pa ako je sa snimkama sve u redu lako će odustati", istaknula je ministrica Anka Mrak Taritaš dodavši da ukoliko ne podnesu taj zahtjev neće moći legalizirati pogotovo, kako je rekla "ako su u pitanju neke rubne situacije".

Inače, cilj ovog dvodnevnog Foruma je da se sudionicima putem aktualnih i zanimljivih tema pruži uvid u novine vezane uz zakonsku regulativu odnosno da im se ponudi rješenja za probleme poslovanja u svakodnevnoj praksi.

U sklopu ovog Foruma dodijeljene su Potvrde o prihvaćanju Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretninama i to onim tvrtkama koje su potpisale Kodeks.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ZA RUŠENJE JEDNE TREČINE BESPRAVNIH OBJEKATA TREBA ČAK MILIARDA EURA :

http://www.poslovni.hr/hrvatska/drzavi-za-rusenje-trecine-bespravnih-objekata-treba-cak-milijardu-eura-229939 [poslovni.hr]

Večernji list :

“ Anka Mrak – Taritaš ničim izazvana otkrila je da dok jedri pjeva partizanske pjesme , Bilečanku te Po šumama i gorama .
Prava Anka partizanka .”

Trgovinu i građevinare je uništila i ova HNS Kukuriku Vlada preteči ljudima uvođenjem novog poreza na nekretnine .

Umjesto da su ljudima koji kupuju stanove smanjili poreze i poticali ih da investiraju u nekretnine .

A tek ovi koji su rušili kuće i prestrašili 100.000 onih koji nemaju građevinsku dozvolu .

Reda mora biti , ali krivnju zbog čega ljudi nemaju dozvolu snosi preveliki Javni sektor .

I šta se sada dogodilo ?

Javni setor si je sa ovih 100.000 predmeta našao novog posla za zaposliti novih 10.000 parazita .

Nagradno pitanje :

Jel ima tko iz Javnog sektora na Burzi , ili su tamo samo nezaposleni iz Realnog sektora i oni koji nisu nikada radili ?

Nema nama spasa !

ma zmisli avio snimke od 68 -i sad nek mi pokažu iti jedan razvojni plan ili gup moga sela od 68 ,a sad to moram legalizirat ili će je srušit ma moš mislit

legalizaliziacija je pljacka ,koju radi drzava ,nijedan poametan covjek nece legalizirati po tim uvjetima jer to nije normalno ,pretjerano u svim pogledima,zalosno da jedan ministar koji je izabran od naroda isti taj narod pljacka,sramota sustava ,dok sa druge strane novac se na sve moguce nacine krade iz drzave i niko za nis neodgovara, a nijeda ministar ni vlas nista nepoduzima ,pa dokle to???????????

New Report

Close