Mrak-Taritaš nova predsjednica zagrebačkog HNS-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2013. u 15:37
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za potpredsjednike na današnjoj izbornoj skupštini u Zagrebu odabrani saborska zastupnica Sonja Koenig i dosadašnji potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš nova je predsjednica zagrebačke Gradske organizacije HNS-a, dok su za potpredsjednike na današnjoj izbornoj skupštini u Zagrebu odabrani saborska zastupnica Sonja Koenig i dosadašnji potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak.

"Posao u gradu Zagrebu za mene i moje suradnike počeo je čim su objavljeni rezultati glasovanja, a sastoji se u sljedećem – vratiti grad Zagreb tamo gdje prirodno pripada – u stranku građanskih opcija, a to je HNS", izjavila je Mrak-Taritaš novinarima nakon proglašenja rezultata glasovanja izborne skupštine održane u zagrebačkom Hotelu Internacional.

"Mi ćemo raditi posao da grad vratimo građanima, da naši građani prepoznaju da je HNS pravo mjesto, prava stranka koja je u stanju voditi grad Zagreb, a što se nas tiče, od ovog je časa počela i kampanja za sljedeće lokalne izbore", dodala je nova predsjednica zagrebačkog HNS-a, koja je ujedno bila i jedina kandidatkinja za tu poziciju.

Istaknula je kako ima dovoljno energije, volje i želje da kvalitetno radi i svoj posao u Ministarstvu graditeljstva te novi posao predsjednice GO HNS-a. "Što je najvažnije, imam odgovornost prema svakom poslu koji radim", dodala je, te napomenula kako se ne bi ni kandidirala da nije smatrala kako je spremna nositi se s time.

Vesna Pusić, predsjednica stranke te ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade kazala je kako je HNS u Anki Mrak-Taritaš imao "pravu kandidatkinju za pravo mjesto". "Za predsjednicu GO HNS-a izabrana je Anka Mrak-Taritaš, osoba koja je već poznata javnosti po svojoj odlučnosti, efikasnosti i jasnoj viziji, a sada ima i veliku priliku i veliku odgovornost da svoju energiju više ugradi i u napredak HNS-a i građanske opcije u Hrvatskoj", poručila je Pusić.

Na današnjoj izbornoj skupštini nešto preko 80 delegata Gradske organizacije HNS-a izjašnjavalo se i o kandidatima za Središnji odbor stranke te za Središnji hrvatski regionalni savez HNS-a. U nastavku skupštine glasovat će još o tajniku GO HNS-a, kojeg predlaže novoizabrana predsjednica.

Komentirajte prvi

New Report

Close