Može pansion, no samo ako u blizini nema restorana

Autor: Marija Crnjak , 04. rujan 2019. u 22:00
Ubuduće kod malih iznajmljivača uz doručak i pansions
, Foto: DUŠKO JARAMAŽ/PIXSELL

Također se definiraju uvjeti za objekte za robinzonski smještaj.

Iznajmljivači u obiteljskom smještaju moći će ubuduće uz doručak posluživati i pansion, ali samo ako u krugu od 15 kilometara cestovne linije nema objekta registriranog za pripremanje i usluživanje jela. Ovaj je kompromis ubačen u jedan od ukupno pet pravilnika o kategorizaciji različitih objekata koje je na javno savjetovanje pustilo Ministarstvo turizma, od kampova, plovila do apartmana, OPG-a i hotela.

Na savjetovanju su i izmjene Pravilnika o kategorizaciji luke nautičkog turizma i razvrstavanju drugih objekata za pružanje usluga veza i smještaja plovnih objekata, kojim se propisuju minimalni uvjeti i kategorije marina, vrste i minimalni uvjeti drugih objekata za pružanje usluga veza i smještaja plovnih objekata i uvjeti koje moraju ispunjavati te način kategorizacije marina.

Po tom pravilniku, luka nautičkog turizma razvrstana je u vrstu marina, dok se drugi objekti za pružanje usluga veza i smještaja plovnih objekata razvrstavaju u vrste nautičko sidrište, nautičko privezište, odlagalište plovnih objekata i suha marina, pri čemu samo u marni i suhoj marini mogu boraviti turisti i pružati im usluge pića i prehrane.

Također se definiraju uvjeti za objekte za robinzonski smještaj, što je i novi naziv za tu vrstu koja se do sada nazivala kamp odmorište-robinzonski smještaj. U izmjenama pravilnika o kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) također se spominju objekti za robinzonski smještaj, kao oni u kojima OPG pruža usluge smještaja u prostorijama ili na prostorima pod neuobičajenim okolnostima i uvjetima.

Za hotele u novom pravilniku predviđa se da su ugostiteljski objekti kapaciteta do 50 smještajnih jedinica mali ili obiteljski objekti, u kojima ugostiteljske usluge pretežito pruža obitelj, a spominju se i uvjeti za difuzne i integralne hotele.

Komentirajte prvi

New Report

Close