‘Možda bi s cipelama od 700 kn netko trebao otići u Remetinec’

Autor: Agencija VLM , 09. travanj 2013. u 14:47
Branko Vukšić; Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebačkom holdingu sve je po starom, jedino se glavni glumci smjenjuju u ulogama, Bandić sa SDP-om, Bandić bez SDP-a, SDP bez Bandića i danas s Čovićem, Bernardićem i Ostojićem, kaže Vukšić.

– Ako se na cipele zaposlenika ZET-a putem javne nabave plaća 700 kn po paru, dok takve cipele svatko može kupiti u maloprodaji za 500 kuna, jasno je da se troši dva ili čak tri puta više novca na nabavnu cijenu, a koliko tek nestaje novca u poslovima teškim desetke ili stotine milijuna kuna? Zašto institucije sistema to ne vide ili ne žele vidjeti? – rekao je kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić. 

– U Zagrebačkom holdingu sve po starom, jedino se glavni glumci smjenjuju u ulogama, Bandić sa SDP-om, Bandić bez SDP-a, SDP bez Bandića i danas s Čovićem, Bernardićem i Ostojićem, a i dalje je sve isto. Građani i dalje plaćaju, ne samo preskupu direkciju, jer to je kap u moru neodgovornog upravljanja Holdingom, već i dalje kroz javnu nabavu cure milijuni kuna i slijevaju se u privatne džepove privilegiranih dobavljača i njihovih mecena. Nije dovoljno što neki u direkciji i upravama Holdinga zarađuju i sedam puta više od prosječne plaće – dodao je. 

Ističe da je državna revizija 2011. godine pokazala da je sustav trošenja javnog novca netransparentan i upozorila, kaže, na značajne mogućnosti korupcije iako to nije nikom rekla.

Komentirajte prvi

New Report

Close