MORH u 2017. planira potrošiti 4,38 milijardi kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2017. u 14:01
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Vojska u ovoj godini za modernizacije očekuje 400 milijuna kuna više nego lani.

Ministarstvo obrane (MORH) ove godine planira potrošiti 4,38 milijardi kuna, a što je za 400 milijuna kuna više nego lani, proizlazi iz financijskog plana MORH-a koji je predstavljen jučer u Zagrebu. Oko 1,7 milijardi kuna predviđeno je za nabavu sredstava za tzv. materijalno zbrinjavanje odnosno na nabavku, modernizaciju te održavanje vojne opreme, izgradnju i održavanje infrastrukture, transport te zdravstvenu zaštitu.

Od tog iznosa oko 470 milijuna kuna odnosi se na obveze stvorene u prethodnom razdoblju. U Ministarstvu, kojem je na čelu umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević, ističu da je ovdje riječ o višegodišnjem financiranju, zakonskim obvezama, dijelu režijskih troškova te nabavi koja se realizira u inozemstvu za operacije potpore miru, dok je oko 1,3 milijarde kuna iznos financijskih sredstava za koje se provode postupci nabave. U MORH-u posebno ističu nastavak postupka nabave oružja, remont transportnih helikoptera, nabava inženjerijskih strojeva i opreme, kamiona te rezervnih dijelova.

Najavljena je i generalna revizija tenka M-84. Tu je i nabavka komunikacijske opreme, izgradnja i adaptacija objekata, infrastrukture te nabava odjeće i obuće. 

Komentirajte prvi

New Report

Close