MORH šalje zahtjev za ponudu za višenamjenski borbeni avion

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2017. u 12:19
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Postupak će se voditi transparentno, sustavno će se ispitati svaki segment.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas uručuje zahtjev za ponudom (Request for Proposal, RfP) za višenamjenski borbeni avion u pet država, Grčku (F-16), Državu Izrael (F-16), Republiku Južnu Koreju (FA-50), Kraljevinu Švedsku (Gripen JAS-39) i Sjedinjene Američke Države (F-16).

Zahtjev će biti uručen preko Veleposlanstava navedenih država, a rok za odgovor na ponudu je 75 dana.

Po primitku ponuda, u slijedećih nekoliko mjeseci detaljno će se analizirati dostavljene ponude, a ključni parametri u odabiru, osim karakteristika i sposobnosti aviona, bit će tri segmenta: međudržavni ugovor, cijena i paket poslovno-gospodarske suradnje.

Postupak će se voditi transparentno, sustavno će se ispitati svaki segment kako bi krajnji izbor bio najbolji za Republiku Hrvatsku.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kao Hrvat, kao istinski domoljub želim se u vlastitoj državi osjećat sigurnim. Mislim da treba kupit avione i zaštiti naše preljepo Hrvatsko nebo, i samo ako nebo bude sigurno ja ću moći spavat kao beba u našoj preljepoj sigurnoj zemlji.

Valjda ce ovi ponudjaci razumjeti da visenamjenski kod nasih politicara znaci da mora i vinograd zalijevati i vozit sina na wimbledon

New Report

Close