MORH raspisao natječaj za kadetsku službu

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 15:40
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za prijam u kadetsku službu u status kadeta/kadetkinja, akademskog naziva prvostupnika, koji se upisuju u akademskoj godini 2017./2018.

Na natječaje se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji u akademskoj godini 2017./2018. planiraju upisati preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja na Sveučilištu u Zagrebu ili preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kandidati i kandidatkinje zainteresirani za preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja na Sveučilištu u Zagrebu prijavljuju se elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za kandidatkinje. Pismene prijave također se mogu dostaviti i na adresu:  Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Rok za podnošenje prijava na natječaj MORH-a za preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja na Sveučilištu u Zagrebu je 12. svibnja 2017. godine.

Kandidati zainteresirani za preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu podnose prijave u područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za kandidatkinje ili također na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Rok za podnošenje prijava na natječaj MORH-a  za preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu je 7. travnja 2017. godine.

Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak sve kandidate i kandidatkinje koji ispunjavaju propisane uvjete. U odabirnom postupku kandidati i kandidatkinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 13/14, 134/15 i 138/15) i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i  pripremnom kampu.

U kadetsku službu primit će se kandidati i kandidatkinje koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija.

Tijekom školovanja kadetima i kadetkinjama osigurana je mjesečna stipendija, naknada iznosa upisnine i troškova studija, smještaj u vojnim objektima, odgovarajuća prehrana, mjesni prijevoz i odgovarajući udžbenici. Nakon diplomiranja kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim projektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close