MORH i Đuro Đaković potpisali pismo namjere

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2013. u 16:17
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

MORH i Đuro Đaković potpisali su Pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84.

Na Jadranskoj vojnoj i zrakoplovnoj izložbi ASDA 2013. na štandu Đuro Đaković Holdinga, ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević potpisali su danas, 24. travnja 2013. pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84, priopćeno je iz MORH-a.

Radi se o dokumentu kojim je definirano da se Ministarstvo obrane u sklopu svojeg djelokruga i aktivnosti brine o spremnosti i sposobnosti obrambenog sustava, što uključuje i upravljanje naoružanjem i vojnom opremom. U skladu s osiguranjem funkcionalnosti i ispravnosti naoružanja i vojne opreme, Ministarstvo obrane planira angažirati Đuro Đaković Holding, jedinog proizvođača tenka M-84 u Republici Hrvatskoj, na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84 .

Ministar Kotromanović tom je prigodom istaknuo, kako potpisivanjem pisma namjere s tvrtkom Đuro Đaković, MORH nastavlja pružati snažnu podršku razvoju domaće obrambene industrije koja je i na ovoj izložbi pokazala da se može ravnopravno natjecati na svjetskom tržištu gdje je izvrsnost osnovni preduvjet uspjeha. Također, dodao je da će Đuro Đaković Holding ovim dobiti izvrsne reference i sposobnosti, koje će toj kompaniji biti od velike koristi prilikom nastupa na međunarodnom tržištu.

"Kao dugogodišnjem partneru MORH-a, drago nam je da se suradnja nastavlja i na drugim projektima. S obzirom na činjenicu da je Đuro Đaković jedini proizvođač tenka M-84 u Republici Hrvatskoj te ima dugogodišnje iskustvo u odražavanju, ne samo tenkova već i kompletne borbene tehnike, suradnja na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M- 84 je logična i očekivana", kazao je Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga.

Đuro Đaković je tvrtka s više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike pri čemu je od osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas proizvela više od 700 primjeraka osnovnog borbenog tenka M-84.

Kao jedini proizvođač tenka M-84 u Republici Hrvatskoj, Đuro Đaković raspolaže jedinstvenim znanjima za generalnu reviziju svih sklopova tenkova i borbenih oklopnih vozila te drugih borbenih sustava, u čemu nema konkurencije, ne samo u Republici Hrvatskoj već i u široj regiji, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close