MORH opet zapošljava: Traži se 350 vojnika i mornara, evo koje uvjete morate zadovoljiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2019. u 11:10
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Početak službe je 14. svibnja 2019., a probni rad traje šest mjeseci, navodi se u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu natječaj za ugovorni prijam 350 kandidata za vojnika/mornara u vojničku službu u trajanju od dvije godine, a kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestom službe sukladno potrebama OS RH.

Početak službe je 14. svibnja 2019., a probni rad traje šest mjeseci, navodi se u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Posebni uvjeti za prijam su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2019. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Prije prijma u službu u OS RH kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će kandidati koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda te drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku10 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije o natječaju mogu se dobiti i na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr.), tel. 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Komentirajte prvi

New Report

Close