MORH od domaće industrije nabavlja 50 mil. kn opreme

Autor: Ana Blašković , 13. siječanj 2015. u 21:59
Ministar Ante Kotromanović očekuje milijunske uštede/Ž. Bašić/PIXSELL

Riječ je o nabavi oko 6000 kompleta borbenih odora, …

Ministarstvo obrane potpisalo je u utorak oko 50 milijuna kuna vrijedne ugovore o nabavi s predstavnicima 22 proizvođača vojne opreme za potrebe Oružanih snaga.

Riječ je o nabavi oko 6000 kompleta borbenih odora (hlače, košulje, jakne, kape i šeširi), 3000 službenih i svečanih odora, 10.500 pari obuće, 35.000 pari čarapa, 4000 remena i opasača, 200 kaciga, 800 letačkih i radnih kombinezona te jakni. Vojska također od domaćih proizvođača nabavlja 700 kišnih odjela i kabanica, 13.000 kompleta donjeg rublja, 1500 kompleta specijalnog donjeg rublja, 9000 kapa i šešira, 100 jakni, 2000 vesta (vojničke i časničke) i 11.000 cjelodnevnih suhih obroka. Istaknuvši zadovoljstvo ugovorenim poslom, ministar Ante Kotromanović naglasio je da MORH čini sve da domaća industrija dobije što više poslova.

"Potpisivanjem okvirnih sporazuma želimo vas poduprijeti koliko god to možemo i na taj način pokazati da smo mi, ne samo potrošači, nego i generatori razvoja proizvodnje i poticanja domaćeg gospodarstva, pogotovo proizvoda koji su konkurentni i u svijetu", rekao je Kotromanović. Dodao je da će se do kraja godine zahvaljujući tome uštedjeti nekoliko desetaka milijuna kuna. Konzorcij tvrtki ponuditelja za borbenu opremu koje su osigurale proizvodnju za domaću vojne snage čine Kroko proizvodnja i razvoj, Čateks, Odjeća, Varteks Pro, Hemco, Krojostil te Šešir. U ponuditelje obuće okupili su se Inkop, Jelen Proffessional i Borovo, dok će preostalu opremu isporučiti kompanije Šestan Busch, Uriho, Jadran Tvornica čarapa, omiški Galeb, Mako iz Osijeka, karlovački HS produkt, ĐĐ Specijalna vozila, Podravka, Promet, Brodogradilište Tehnomont iz Pule, Antipiros te Jaquard iz Zagreba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close