MORH naručio opremu vrijednu 200 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2016. u 21:59
Josip Buljević/Ž. Lukunić/ PIXSELL

Ministar obrane potpisao ugovore sa 27 domaćih proizvođača.

Ministar obrane Josip Buljević u ponedjeljak je potpisao ugovore vrijedne oko 200 milijuna kuna sa 27 hrvatskih proizvođača vojne opreme koji će za potrebe Oružanih snaga RH proizvesti odjeću, obuću, naoružanje, te dati usluge servisa i remonta, kao i prehrane i osiguranja vojnika.

"Hrvatski proizvođači nude dobre proizvode usklađene sa standardima NATO-a. Ovo je primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke. Time dobivaju svi- kupujemo hrvatske proizvode ne samo zato što su naši, već što su to vrhunski proizvodi, dokazani i na zahtjevnim međunarodnim tržištima", rekao je ministar Buljević.

Ugovor o nabavi borbenih odora potpisan je sa Zajednicom proizvođača čiji je nositelj Kroko Proizvodnja i razvoj a obuhvaća tvrtke Čateks, Odjeća, Šešir, URIHO Ustanova te podizvoditelje Varteks pro i Hemco Đakovo.  Ugovori su potpisani i sa tvrtkama Inkop obuća, Borovo, Jelen professional, Pleter-usluge, Croatia osiguranje, Šestan Busch, HS produkt, Đuro Đaković, Tehnomont brodogradilište Pula), Jadran Tvornica čarapa, Galeb, Mako, Skiplet, Kap-ko, Krojostil, Jaquard, Kovnica, Techtex, Čarliana  i Antipiros.

Komentirajte prvi

New Report

Close