MORH je sada osramoćen: Kako su i za koga vojni piloti švercali streljivo

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2019. u 09:03
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zapovjednik baze brigadir Mario Pleša kaže da još ne znaju sve detalje o tome kako je civilna osoba ušla u bazu.

Zadarska policija podnijela je šest kaznenih prijava zbog afere krijumčarenja oružja u koju su uključeni i piloti iz vojne baze u Zemuniku, piše Večernji list.

Zapovjednik baze brigadir Mario Pleša kaže da još ne znaju sve detalje o tome kako je civilna osoba ušla u bazu, ali će nakon što zaprimi izvješće Vojne policije oformiti povjerenstvo koje će utvrditi činjenice i odgovornost. Sve osobe upletene u događaj sankcionirane su, pilot i kopilot helikoptera sada rade “za stolom”.

Osim tri vojna pilota, a navodno je riječ o Ivanu Krizmanu, Zdenku Košutiću i Domagoju Nekiću, policija istražuje i bivšeg dogradonačelnika Zadra Ivicu Vlakića, još jednog Zadranina i jednog Zagrepčanina te naposljetku i Mišela Pavlovića, osobu za koju nam policijski izvor Večernjeg lista tvrdi da je otprije poznata policiji.

Baš su ovog posljednjeg navodno prevozila trojica pilota u zračnoj bazi u Zemuniku kada je navodno bio u helikopteru kao prerušeni pilot.

– Sve se događalo prije više mjeseci, kada je osoba za koju sumnjamo da je prerušena u pilota navodno kupila oko deset tisuća komada streljiva za više pušaka i pištolja u Splitu. Tada je taj krijumčar oružja prodao streljivo trojici pilota, bivšem dogradonačelniku, jednom Zadraninu i jednom Zagrepčaninu. Dio tog streljiva pronašli smo u njihovim kućama nakon pretrage. Ustanovljeno je da je prije dosta vremena to streljivo otuđeno iz neke od vojarni u Hrvatskoj. Ne mogu vam potvrditi jesu li dvojica ili trojica pilota prevozila tu osobu, no sada istražujemo i prijavu da su vozili i još jednu od osoba koje smo kazneno prijavili. Dakle, imamo informaciju da su piloti nezakonito prevozili barem dvije, a ne jednu osobu – rekao je policijski izvor Večernjem listu dodajući kako je poveznica svima bavljenje streljaštvom i da se pretpostavlja da su streljivo kupovali upravo zbog toga.

Komentirajte prvi

New Report

Close