‘Moramo početi vjerovati da Hrvatsku vodi Bog, a ne političari’

Autor: Agencija VLM , 10. ožujak 2013. u 10:24
Tomislav Ivančić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Svoje obraćenje počeo je konstatacijom kako danas u Hrvatskoj vlada jedno depresivno stanje iz kojega većina ne vidi izlaz.

U Požegi je održan korizmeni duhovni seminar na temu „Godina vjere i zdravlje duha“ za članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, njihovih obitelji, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, članova građanskih udruga i ostale. Seminar je vodio prof. dr. Tomislav Ivančić.

Svoje obraćenje počeo je konstatacijom kako danas u Hrvatskoj vlada jedno depresivno stanje iz kojega većina ne vidi izlaz. 'Opasnost je da svi skupa gledamo u to i da samo slegnemo ramenima i da kažemo ništa se ne može. Situacija je takva kakvu smo imali i 1991.godine. Ako danas u politici doživljavamo kao da se ništa ne može napraviti, kao da je recesija naša sudbina, kao da sve moramo rasprodati da imamo dovoljno novaca u proračunu i da je postoji velika opasnost da ćemo propasti tada totalno krivo mislimo', poručio je prof. Ivančić.

U Hrvatskoj će postati dobro ako počnemo vjerovati da Hrvatsku vodi Bog a ne političari. Kazao je da se sjetimo kako samo 1991. godine imali samo lovačke puške. 'Da smo tada gledali u tu neimaštinu nitko ne bi išao braniti domovinu, ali smo uzeli krunicu i sjetili se da je to vrijeme i trenutak kada Bog čini svoje', poručio je prof. Ivančić.

Ništa nije opasnije, objasnio je, nego gledati negativno i negativno te reći da se tu ništa ne može. Uvijek treba, dodao je očekivati dobro, a ne zlo. I znanost je već dokazala da kada nešto činimo zlo, negativno govorimo, psujemo da se tada stanice mozga uništavaju. Objasnio je da PTSP ne mogu riješiti psihijatri jer to je bolest duha, a nju proučava antropološka medicina. -Ako čovjek vidi smisao života, ako vjeruje da će biti dobro i u svoje sposobnosti tada se i najveća bolest može izliječiti – poručio je profesor te na nekoliko primjera objasnio svoju tezu, a da je zaista tako i sam se uvjerio kada je obolio.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nesposobni političari su krivi za depresivno stanje, ali oni ga i održavaju jer to njima i odgovara. Najlakše je biti i održavati se na vlasti kada narod ima toliko da nema za ništa osim za koru kruha. Nažalost mladi, pametni i sposobni ne vide nikakvu šansu u današnjoj Hrvatskoj di podobni glupani određuju koliko je tko pametan i sposoban. Živjeti i raditi vani i živjeti i raditi u Hrvatskoj velika je i višestruka razlika. Kad nekog u Hr vidiš u Mercedesu pomisliš, vidi lopova i mafijaša, kad to vidiš vani možeš pomisliti samo ovaj je pametan i sposoban. A što se tiče boga njegovo djelovanje je univerzalno a da postoji u to nema nikakve sumnje, to nije teško ni dokazati. Različite teorije i vjere govore zapravo samo o jednoj te istoj pojavi. Profesor Ivančić to odlično zna i otišao je najdalje po pitanju približavanja te pojave ljudima. Nažalost ljudski ego je najveća stvorena prepreka da bi se osjetila ta pojava, ali opet za taj svoreni ego pojedinci nisu krivi, kriva je okolina koja ga je stvorila. Ego je praktički obrambeni mehanizam svake individue ali je zbog toga njegova materija podložna kvarovima i uništenju. I onda se ljudi čude zašto?

New Report

Close