‘Moramo paralelno provesti reforme u 13 područja’

Autor: Poslovni dnevnik , 02. ožujak 2015. u 21:59
Glavni direktor HUP-a Davor Majetić/Patrik Macek/PIXSELL

Šef HUP-a i sindikalisti o Karamarkovoj najavi novog gospodarskog programa.

Sindikati i poslodavci pozdravili su poziv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na nacionalni konsenzus poslodavaca, sindikata, akademske zajednice i političkih snaga vezano za temeljna pitanja gospodarskog oporavka.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić rekao je da su takve poruke potrebne jer je gospodarska situacija teška. Pozive pojedinih sudionika Konferencije na radikalne reforme ocijenio je dobrim jer to pokazuje svjesnost o težini problema. "U HUP-u ćemo javnosti također predložiti konkretne mjere što treba učiniti da bi se promjene i reforme dogodile", rekao je Majetić, koji smatra da se u Hrvatskoj moraju paralelno provesti reforme u 13 područja, jer ako se one naprave u npr. poreznoj politici, a ne u reformi javne uprave, pravosuđu ili obrazovanju ona neće imati poželjan učinak. "Moramo temeljito mijenjati čitavo društvo i državu da bi te reforme bile učinkovite, ali ništa neće biti preko noći", upozorio je Majetić.

Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever rekao je da, bude li se nacionalni konsenzus lomio preko koljena, on neće dobiti potporu sindikata. "Sadašnja vlast je ubila svaki socijalni dijalog jer je rekla da sve može sama, a vidjelo se da ne može", naglasio je. Šef SSSH Mladen Novosel izjavio je da Karamarkova najava novog gospodarskog programa donekle ulijeva nadu te se nada da se ne radi samo o predizbornom govoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close