MOL: Nije nam dužnost komentirati presudu Sanaderu

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2012. u 12:34
PXL

Iz MOL grupe reagirali su priopćenjem na presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Iz MOL grupe reagirali su priopćenjem na presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nije nam dužnost komentirati današnju nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda. Kao najveći investitor u Hrvatskoj očito je da moramo poštovati tu presudu i sagledati ju kao odluku koju je donijelo nezavisno pravosudno tijelo Republike Hrvatske.

Međutim ne smijemo zaboraviti da je ovo inicijalna, nepravomoćna presuda. U više navrata smo kategorički odbili optužbe protiv MOL-a i to ćemo nastaviti činiti.

No smatramo da ovaj slučaj ima manje veze sa spomenutim kompanijama, a više s politikom u Hrvatskoj. Vjerujemo da se nitko ne može osuditi ako ne postoji ni motiv, ni zločin, niti dokaz. Naime, nije bio potreban poseban razlog zašto bi MOL kao najveći pojedinačni dioničar Ine preuzeo upravljanje kompanijom koju je trebalo spasiti od tehničkog bankrota.

Naše namjere vezane za Inu ostaju iste: kao najveći strani investitor u Hrvatskoj želimo pridonijeti da INA bude još uspješnija i profitabilnija.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ti im daj za pravo, a ja bum za pravdu.

[emo_plazi]

…dajem im za pravo ….oni nisu ukrali ina-u nego je platili i šta sad da oni tj. mi hrvati koji smo je upropastili i dalje bi tili vladat ina-om …. amo vratit zag.,priv.,splitsku,rječku banku ….amo vratit t-com …itd ….

Nije Vam dužnost, ali volite komentirate naše pravosuđe.

Npr., kada su HRvati iz Uprave INE dali svoj iskaz pred Hrvatskim sudom, onda ste bili jako glasni.

Još jednom naglašavam ovakvi strateški partneri koji nisu forintu svojih novaca uložili u INU i njezine rafinerije, nam ne trebaju.

Hrvatska država će sa zadovoljstvom otkupiti natrag svoje dionice za cijenu za koju Vam ih je prodala. To se odnosi na one dionice za koje nije sporno da ste ih platili i izvršili uvjete ugovora (25 % + 1 dionica INE).

Ove koje ste dobili na osnovu mita i korupcije Uskok oduzima, ima neki zakon.
Znači te dionice PA,PA,Pa. Pitajte gosp. Linića kaj to znači.

Ah, to lijepo Hrvatsko pravosuđe s Hrvatskim zakonima usklađeno s Europskim zakonodavstvom.

Meni je iskreno žao što se niste pokazali kao korektni strateški partner, jer bi sada INA bila vodeći igrač u Srednjoj Europi.

Ovak, bu nam trebalo godina dana.

lp
[emo_plazi]

ili ti

A sad ADIO

PS molio bi da sad i Vi ne počnete blejati, dosta mi je kaj mi zuji u jednom uhu

New Report

Close