MOL: Ne komentiramo glasine o prodaji Ine

Autor: Marina Šunjerga/VLM , 26. studeni 2013. u 22:00
U Vladi neslužbeno ne vjeruju u spekulacije/D. Urukalović/PIXSELL

Nema službene potvrde medijskih spekulacija o pregovorima MOL-a i Rosnjefta.

Niti mađarski MOL niti hrvatska Vlada nisu potvrdili informacije kako je ruski Rosnjeft počeo vršiti due dilligence poslovanja hrvatske naftne kompanije Ina, koje su jučer objavljene u nekim hrvatskim medijima.

Iz MOL-a su tek poručili kako medijske spekulacije ne komentiraju, ali i "da će  se u procesu informiranje potencijalnih kupaca svog udjela u Ini držati najbolje međunarodne prakse, u skladu s zakonima RH i ugovornim obvezama prema hrvatskoj vladi". Takav odgovor može se smatrati demantijem informacija o otvaranju Ininih poslovnih knjiga MOL-u, jer bi u tom slučaju mađarska kompanija o tome morala obavijestiti hrvatsku Vladu, ali i domaće tržište kapitala. Iako službeno nisu komentirali informacije o pregovorima MOL-a i ruske kompanije, neslužbeno i u Hrvatskoj Vladi ne vjeruju u njihovu istinitost.

"Ne vjerujem da su otvorene poslovne knjige Ina. Ne vjerujem da je MOL omogućio Rosnjeftu uvid u poslovne knjige Ine jer to MOL niti smije niti može. Da je Ina omogućila uvid u poslovne knjige Rosnjeftu to bi znala Vlada kao veliki dioničar ali i svi drugi manji dioničari jer bi Ina o tomem morala obavijestiti Zagrebačku burzu", rekao nam je izvor blizak Vladi i Vladinom pregovaračkom timu. Svejedno, naš izvor kaže da će na idućem sastanku pregovaračkih timova Mola i Vlade – koji bi se trebao dogoditi kroz desetak dana – naši predstavnici postaviti pitanje vezano uz Molove možebitne planove prodaje dionica Ine Rosnjeftu.

Komentirajte prvi

New Report

Close