Mogući val tužbi zaratio bankare i Franak

Autor: Ana Blašković , 03. travanj 2019. u 22:00
Čelnik HUB-a Zdenko Adrović/ Goran Stanzl/PIXSELL

U Franku kažu da je matematika na strani klijenata, bankari da manipuliraju.

Nakon što je Vrhovni sud dao za pravo onima koji su kredite u švicarcu konvertirali u eure da utvrđuju ništetnost originalnih ugovora, rasplamsao se rat Udruge Franak i banaka.

Očito iziritirane tajmingom (Franak je priopćenje odaslao prije objave presude) Hrvatsku udrugu banaka zasmetalo je "obilato korištenje riječi pobjeda, radost u postizanju kolosalnih uspjeha" zbog čega smatraju da Franak vrši pritisak na suce i manipulira medijima.

Ističu da presuda samo govori o pravnom interesu potrošača za sudsku zaštitu i o dopustivosti suđenja, a nigdje ne daje uputu o odlučivanju nižim sudovima.

U četvrtak je na press konferenciji Goran Aleksić žestoko uzvratio: "HUB je lažljiva gomila lažljivaca. Izvanredne revizije su tu da se ujednači sudska praksa".

Na pitanje novinara mogu li građani biti sigurni da će dobiti spor, odvjetnica u Udruzi Patricia Đurić kazala je: "To nije pitanje za odvjetnika, ja nisam sudac i ne mogu prejudicirati. Ja vjerujem da će ljudi lako dokazati da nisu u cijelosti obeštećeni, tu je matematika, lako je to dokazati".

Kontru je vratio brzo HUB optužbom da Franak poziva korisnike kredita na tužbe namjerno prešućujući da će postupci biti dugotrajni, složeni, neizvjesni i skupi. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

lopovi i uhljbi za pljčkanje samo pravih hrvata iz hrvatske ali ne i otalih

bankari čisti legalni lopovi. treba im stat n arep.

New Report

Close