Moguć je pad broja zaposlenih za tri posto

Foto: Građevinari iskazali velike prognoze oko zapošljavanjaMARKO LUKUNIĆ/PIXSELL Foto: Građevinari iskazali velike prognoze oko zapošljavanjaMARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Prema istraživanju Manpowera, trećina poslodavaca u tri mjeseca će zapošljavati, ali...

Istraživanje tvrtke ManpowerGroup pokazuje da 29 posto poslodavaca očekuje rast broja zaposlenih u sljedeća tri mjeseca, te da Hrvatska i globalno vrlo dobro stoji u tim prognozama. Uz 29 posto onih koji očekuju rast zapošljavanja, 3 posto smatra da će smanjiti broj zaposlenih, dok 66 posto ne očekuje promjene u broju zaposlenih, pokazuje istraživanje MEOS (The ManpowerGroup Employment Outlook Survey). To, navodi se, rezultira neto prognozom rasta zapošljavanja od 26 posto, a kad se to usporedi s prognozama za drugo tromjesečje 2018., poslodavci u Hrvatskoj predviđaju pad broja zaposlenih za tri posto.

Direktor tvrtke Manpower Hrvatska Nebojša Biškup istaknuo je kako očekuje se da će broj radnika tijekom dolazećeg tromjesečja rasti u sve četiri hrvatske regije i svih osam industrijskih sektora. “Najsnažniji tempo otvaranja novih radnih mjesta očekuje se u zapadnoj Hrvatskoj i u ugostiteljskom i turističkom sektoru”, naglasio je Biškup dodavši kako se samopouzdanje poslodavaca temelji na uobičajenom rastu zapošljavanja u ljetnim mjesecima tijekom turističke sezone. Naveo je i da su poslodavci u građevini iskazali vrlo snažne neto prognoze zapošljavanja kao i poslodavci u sektoru proizvodnje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve