Moderne solarne autobusne stanice: Dok čekaju autobus pune mobitele i koriste besplatan Wi-Fi

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2017. u 11:15
Foto:

Situacija s autobusnim stajalištima u metropoli, složit će se građani, daleko je od idealne.

Ima nekoliko dobrih i funkcionalnih, ne može se poreći. Većinom su u centru grada i na njima se još može vidjeti i uredno izvješen vozni red, a dok se čeka, može se i odmoriti na klupi. Međutim, onda ide cijeli niz autobusnih stajališta koji daju sasvim drugačiju sliku. Potrgane sjedalice, krov koji prokišnjava, razbijeni panoi na kojima bi trebali biti oglasi… Tako izgleda većina njih, a to je još i dobro, jer postoje još mnoga mjesta gdje adekvatno uređenog stajališta uopće nema, piše Večernji list.

Situacija s autobusnim stajalištima u metropoli, složit će se građani, daleko je od idealne. No, ne treba otići daleko da bi ona postala takva. Dovoljno je odvesti se 20-ak kilometara zapadnije.

Dok čekaju autobus, Samoborci, naime, odnedavno mogu puniti svoj mobitel ili tablet te se spojiti na Wi-Fi mrežu i surfati. I sve to pod LED rasvjetom. Na dvije najfrekventnije lokacije, u centru grada te u Južnom naselju, tzv. Betonki, postavljene su moderne solarne autobusne stanice, koje su Samoborci veoma brzo od milja prozvali “svemirskima”.

– Mobitel mi je uvijek prazan tako da je ovo super. Već sam dva puta namjerno propustio autobus zbog stanice – kroz smijeh napominje Samoborac Igor te objašnjava da mu se nije žurilo, a trebalo mu je još malo “struje“. Ideja je među građanima toliko dobro prihvaćena da iz Grada najavljuju postavljanje još stanica, no tek treba odlučiti gdje, sukladno interesu građana.

– Cijena s montažom jedne autobusne stanice iznosi 29.900 kuna, a potpuno se financiraju iz našeg proračuna – kažu iz Grada Samobora te napominje kako postoji i trošak interneta od 250 kuna po stanici. Na montažu i dostavu vrlo se kratko čeka, tek 15-ak dana. Međutim, Zagrepčani smatraju da će oni na napredne stanice čekati ipak malo dulje.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close