Model civilne zaštite Istre primjer drugim regijama

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2015. u 13:30
Pixsell

Okupljenima se obratio istarski župan Valter Flego s čestitkama na još jednoj uspješnoj radnoj godini. Naglasio je kako je Istra stekla reputaciju sigurne regije, upravo zahvaljujući pripadnicima civilne zaštite.

U prostorijama Komunalne palače u Puli, danas je održan svečani prijem povodom obilježavanja Dana civilne zaštite koji će se proslaviti 1. ožujka, a na kojem su se okupili brojni gosti iz područja civilne zaštite, te predstavnici susjednih zemalja, Italije i Slovenije.

Okupljenima se obratio istarski župan Valter Flego s čestitkama na još jednoj uspješnoj radnoj godini. Naglasio je kako je Istra stekla reputaciju sigurne regije, upravo zahvaljujući pripadnicima civilne zaštite. 
„Dugogodišnja dobra reputacija najbolji je pokazatelj da sustav koji ste razvili funkcionira. Vaše vrline, hrabrost i vještine daju vam poseban položaj u društvenoj zajednici, vi ste snaga naše Istre i na tomu vam se od srca zahvaljujem“, zaključio je župan Flego te svima poželio uspjeh i u godini pred nama.

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić nadovezao se na analizu 2014. godine te zaključio kako je ona protekla mirno, bez ozbiljnih prijetnji sigurnosti civila. „Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u kreiranju ovog zaista uspješnog modela civilne zaštite koji se pokazao toliko učinkovitim da ga i ostale regije od nas preuzimaju, što je dodatni pokazatelj specifičnosti i uspješnosti Istre“, naglasio je gradonačelnik Miletić.

Okupljenima se obratio i zamjenik načelnika Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije Dino Kozlevac, koji se zahvalio županu i gradonačelniku na podršci koju mu godinama pružaju. Kozlevac se osvrnuo na meteorološke neprilike koje su obilježile prošlu godinu te zaključio kako je sustav reagirao na najbolji mogući način, minimalizirajući štetu i štiteći sigurnost građana. Napomenuo je, također, kako su sve službe spremne za novu turističku sezonu u kojoj će razina civilne zaštite za strance biti jednaka kao u njihovim domicilnim državama, a možda i veća.

Civilna zaštita u svijetu i u Hrvatskoj oblik je organiziranja, pripremanja i sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinica lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša, dok su zadaće civilne zaštite prvenstveno socijalne i civilne naravi.

Komentirajte prvi

New Report

Close