“Mnoga zanimanja apsolutno nećemo dirati, ZET je jedna kategorija od njih”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. svibanj 2018. u 10:24
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Na pitanje moraju li uvijek radnici izlaziti na prosvjede da bi Ministarstvo očuvalo njihova prava, ministar rada nije odgovorio.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić rekao je u srijedu (16. svibnja) da je cilj prijedloga novoga zakona o beneficiranom radnom stažu prilagodba zakona potrebama i radnim mjestima 21. stoljeća, pri čemu se neće ukidati beneficirani staž za mnoga zanimanja, među kojima ni za ona u javnom gradskom prijevozu odnosno ZET-u.

Pavić je prije sjednice Vlade kazao kakao će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava vrlo skoro ići na radnu skupinu s prijedlogom zakona o osiguranju s povećanim trajanjem tj. o beneficiranom radnom stažu.

"Cilj je prilagoditi zakon potrebama i radnim mjestima 21. stoljeća, a vjerujte mi mnoga zanimanja apsolutno nećemo dirati. ZET je jedna kategorija od njih", rekao je.

Na pitanje moraju li uvijek radnici izlaziti na prosvjede da bi Ministarstvo očuvalo njihova prava, ministar rada nije odgovorio.

Naime, osam sindikata koji djeluju u zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u danas u podne u suradnji sa sindikatima prometa iz Splita, Rijeke i Osijeka zaustavit će javni promet na deset minuta u znak prosvjeda zbog Vladine najave ukidanja beneficiranog radnog staža za određene kategorije radnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Reforme u Hrvatskoj se ne mogu provesti jer nisu “popularne”.

New Report

Close