Mljekomat u Zaprešiću dobro prihvaćen

Autor: Agencija VLM , 31. svibanj 2013. u 09:57
Thinkstock

Novi mljekomat u Zaprešiću dobro je prihvaćen, u špicama za domaće mlijeko (šest kuna litra) čeka se u redu, a mljekoljupci ga piju i na čaše.

Novi mljekomat u Zaprešiću dobro je prihvaćen, u špicama za domaće mlijeko (šest kuna litra) čeka se u redu, a mljekoljupci ga piju i na čaše. Potrošnja i navike polako rastu, a zanimljivi su i komentari za čekanja; petogodišnjak: pa kravice su unutra, vidio sam ih na slici sa zadnje strane. Ljubiteljica zdrave hrane: je masno je, ima kolestrola, ali nema aflatoksina, dioksina, „stabilizatira“ i miriše po zagorskim livadama, kolesterol se regulira količinom, pij manje ali fino. Otac šestoro djece: kupujem šest litara i nosim ga na selo jer ga svi volimo. Kupac iz Zagreba: tlapnje o obranom mlijeku nikome nisu popravile zdravlje, u ovom nema niti vode jer je količina surutke minimalna. Naravno ne treba pretjerivati sa skorupom i vrhnjem……

A, znaju li današnja djeca što je to skorup (na slici), prema rječniku – masni pokrov na ohlađenom kuhanom mlijeku ili pobrati najbolje, pobrati skorup. Vjerojatno ih malo zna, jer odrastaju na namazima, kojima se najčešće zbog obrade ne može ustanoviti ni pravi sastav i struktura, a dovoljno je i pročitati obično sitnu i nepreciznu deklaraciju.

Bude li potrošnja rasla, farmer će, među rijetkima danas, povećati broj kravica, pa možda i mi kao drugi dobri gospodari, prestanemo uvoziti i mljeko. Sam uređaj tehnički je vrlo moćan, komponente su evropske, montaža i servis slovenski.

Komentirajte prvi

New Report

Close