Mlinar se širi u Sloveniju, u idućoj godini otvorit će 30 trgovina

Autor: Danijela Jozić / VLM , 10. prosinac 2012. u 11:00
Mlinar ove godine računa na 310 mil. kuna prihoda./T. Miletić/PIX

Najveća domaća pekarska tvrtka prošlog tjedna otovorila prvih šest trgovina u Ljubljani, Mariboru i Celju.

Od prošlog tjedna najveća hrvatska pekarska tvrtka Mlinar otvorila je prve prodavaonice u Sloveniji. Kako je u petak priopćeno iz Mlinara, u Sloveniji je otvoreno šest prodavaonica pekarskih proizvoda: tri u Ljubljani, dvije u Mariboru te jedna u Celju.

"To je početak najavljene ekspanzije naše maloprodaje izvan granica Hrvatske. U sljedećih desetak dana Mlinarova slovenska divizija bit će povećana za još četiri nove prodavaonice u Ljubljani i Mariboru, a do kraja iduće godine bit će ih oko 30. Sve nove pekarnice u Sloveniji otvorene su pod brendom Mlinar, izgledaju identično kao i dućani u Hrvatskoj, te nude jednak asortiman. Prve reakcije kupaca su izuzetno pozitivne", kaže direktor Mlinara Marin Picukarić. Trenutno u Sloveniji Mlinar zapošljava 40 ljudi, a do kraja 2013. godine bit će ih još oko stotinu. Mlinarevo širenje nije iznenađujuće s obzirom na to da su početkom godine u Zagrebu otvorili najmoderniju tvornicu kruha i pekarskih proizvoda u regiji. Početkom listopada Marin Picukarić je u intervjuu za Poslovni dnevnik rekao: "Jedva čekamo da nam se omogući utakmica na jedinstvenome europskom tržištu. Sve što smo radili ovih godina, razvoj maloprodajne mreže, utemeljenje snažne distribucijske logistike, inovacije u proizvodnji, istraživanja u području zamrznutog programa i konačno gradnja velikih proizvodnih kapaciteta u Zagrebu, sve je to bilo u funkciji priprema našeg nastupa na tržištu EU. Naša je nova tvornica u Zagrebu, bez pretjerivanja, najsuvremeniji pekarski industrijski pogon u ovom dijelu Europe. Vrlo brzo europski će kupci moći uspoređivati naše proizvode s proizvodima tradicionalnih proizvođača na svojim tržištima".

Mlinar je dio Škojo grupe u vlasništvu osječkog poduzetnika Mate Škoje. Škojo je Mlinar kupio od Agrokora prije tri godine i otad je tvrtka u intenzivnom razvoju i širenju. U Mlinaru radi oko 1600 ljudi, a ove godine računaju na prihod veći od 310 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close