Policija upozorava na prevare putem lažnog predstavljanja

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2018. u 12:08
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio dvije drske krađe, prijevaru i računalnu prijevaru.

Sumnja se da je 22. kolovoza 2017. došao do stana u Ulici Ante Jakšića te se 93-godišnjakinji predstavio kao djelatnik javnog poduzeća, navodeći da treba očitati stanje plinskog brojila. Nakon što ga je oštećena pustila u stan, otuđio je novac i nakit.

Isto tako, sumnja se da je 14. veljače 2018. došao do stana u Ulici Svetice te se 79-godišnjakinji predstavio kao djelatnik javnog poduzeća, navodeći da treba očitati brojilo za struju. Nakon što ga je oštećena pustila u stan i nakon što je zatražio čašu vode, iskoristio je njezinu nepažnju i otuđio novac.

Također se sumnja da je 19. ožujka 2018. došao do stana u Zapoljskoj ulici te se 89-godišnjaku predstavio kao djelatnik javnog poduzeća, navodeći kako treba zamijeniti brojilo za struju. Od oštećenog je zatražio broj tekućeg računa, kako bi naplatio „obavljeni posao“. Kada mu je 89-godišnjak predao karticu tekućeg računa i rekao PIN, 34-godišnjak je usput otuđio novac i sat. Nakon što je otišao iz stana, s bankomata u Kolarovoj ulici je s računa oštećenog podigao još 5000 kuna.

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 15.500 kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close