Mladi potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2015. u 10:41
Foto: Thinkstock

Tijekom sjednice svaki Savjet mladih posebno se predstavio sa svojim aktivnostima i planovima. Tako je iskorištena prilika da Savjeti međusobno upoznaju različita područja djelovanja i razmjene iskustva, te sagledaju mogućnosti povezivanja i zajedničkih provođenja aktivnosti.

U subotu 23.01.2015g. održan je prvi susret Savjeta mladih Zagrebačke županije u Jastrebarskom, a na istom se okupilo preko dvadesetak predstavnika istih koji su ovom prilikom razmijenili iskustva i sagledali mogućnosti povezivanja i zajedničkih provođenja aktivnosti.

Subotnji susret Savjeta mladih Zagrebačke županije okupio je preko dvadesetak predstavnika istih, među kojima su se predstavili i Savjet mladih općina Gradec i Orla te Savjeti mladih gradova Vrbovec i Zaprešić. Osim predstavnika iz Zagrebačke županije, na ovom susretu pridružili su se i predstavnici Savjeta mladih Grada Čakovca s kojima je Savjet mladih Grada Jastrebarskog potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji.

Svečanu sjednicu vodila je predsjednica Savjeta mladih Grada Jastrebarskog, Ina Mohorić, a sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika, Domagoj Šlat, koji je istaknuo važnost uloge Savjeta mladih u prepoznavanju i rješavanju problema mladih na lokalnoj razini.

Povodom potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji, predsjednik Savjeta mladih Grada Čakovca, Matija Kikelj, zahvalio se na dosadašnjoj suradnji te izrazio nadu u uspješnu buduću suradnju kao i u ponovni susret, sada prijateljskih Savjeta mladih, u Čakovcu. „Osim što je Sporazumima o prijateljstvu i suradnji regulirano promicanje suradnje u pitanjima od važnosti za mlade u području kulture, znanosti, tehnologije, sporta, glazbe i zdravstva, puno važnija je razmjena iskustva između Savjeta. Učenje na tuđim dobrim pa i lošim primjerima obogaćuje ne samo Savjet mladih, već i nas kao ljude.“ – kazala je Ina Mohorić.

Tijekom sjednice svaki Savjet mladih posebno se predstavio sa svojim aktivnostima i planovima. Tako je iskorištena prilika da Savjeti međusobno upoznaju različita područja djelovanja i razmjene iskustva, te sagledaju mogućnosti povezivanja i zajedničkih provođenja aktivnosti.

Po završetku svečane sjednice, sudionici susreta posjetili su gradski muzej gdje su pogledali stalnu postavu o prošlosti Grada Jastrebarskog i okolice, kao i etnografsku zbirku, a kustosica muzeja, Jelena Škrabe, svojim je tumačenjima doprinijela potpunom doživljaju povijesti razvoja Jastrebarskog i okolice.

Susret je završen na poljoprivrednom gospodarstvu Jagunić gdje je osim večere, sudionicima susreta omogućeno razgledavanje vinskog podruma, kao i degustacija vina obitelji Jagunić.

Komentirajte prvi

New Report

Close