Mladi, inovacije i udruživanje spas su poljoprivrede

Autor: Saša Paparella , 21. studeni 2019. u 21:59
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković/D. JARAMAZ/PIX

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da strategija dolazi u pravo vrijeme s obzirom da je Republika Hrvatska pred novim programskim razdobljem EU od 2021. do 2027.

Inovacije, mladi poljoprivrednici i udruživanje proizvođača među mjerama su na kojima treba temeljiti razvoj poljoprivrede, istaknuto je u četvrtak na javnim konzultacijama o izradi nacrta Nacionalne strategije poljoprivrede i ruralnoga razvoja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da strategija dolazi u pravo vrijeme s obzirom da je Republika Hrvatska pred novim programskim razdobljem EU od 2021. do 2027. godine.

Napravljena je detaljna dijagnostika, a u budućnosti treba održati postojeće mjere koje su pridonjele razvoju ruralnog prostora te ih obogatiti novima, koje dobro utječu na inovacije.

"Moramo razvijati koncept pametnih sela, uložiti dodatne napore u udruživanje proizvođača, ali njegujući pritom obiteljska poljoprivredna gospodarstva na kojima počiva razvoj poljoprivrede", istaknula je Vučković.

Ocijenila je i kako je ostvaren napredak u zakonodavstvu te spomenula u tom smislu zakone o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivredi, zabrani nepoštene trgovačke prakse i zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close