“Mladi će ovdje moći ostati raditi, dobro zarađivati i biti uspješni”

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2018. u 11:20
Split, Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Budući da internet omogućuje rad bilo kada, bilo gdje, a na tržištu rada sve je veća potražnja informatičkih stručnjaka.

Početak rada Edukacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije EDIT samo je dio ambicioznog plana župana Blaženka Bobana koji IT sektor planira toliko ojačati da za središnju Dalmaciju postane od strateške gospodarske važnosti.

Kako piše Lokalni.hr, sveobuhvatan projekt ICT Županija, čije provođenje je počelo osnivanjem i početkom rada Edukacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije – EDIT, nastavit će se nizom strukturnih, višegodišnjih mjera koje imaju za cilj potpuno preokrenuti sadašnju sliku tržišta rada koje, tvrde u Splitsko-dalmatinskoj županiji, vapi za informatičarima. 

– Svrha projekta je Splitsko-dalmatinsku županiju pozicionirati kao vodeću županiju u Republici Hrvatskoj u ICT sektoru. I ovaj projekt, kao i drugi koje sam pokrenuo od početka mandata, usmjeren je i na demografsku obnovu županije.

Budući da internet omogućuje rad bilo kada, bilo gdje, a na tržištu rada sve je veća potražnja informatičkih stručnjaka, mladi s područja cijele županije moći će ostati živjeti ovdje, raditi, dobro zarađivati i biti uspješni – kazao je župan Blaženko Boban.

Komentirajte prvi

New Report

Close