Mjesto gdje se pije vrhunski espresso vratili na turističku kartu hrvatske metropole

Autor: Božica Babić , 23. svibanj 2016. u 14:19
Foto: foto press

U obnovu prostora tijekom proteklih godinu dana investirano je 15 milijuna kuna, a u objektu sada radi 75 zaposlenika.

"Godinu dana nakon otvorenja kavane Johann Franck možemo reći da smo uspjeli revitalizirati Gradsku kavanu. Stvorili smo ugođaj za vrhunski espresso i dodatno potvrdili svoj status lidera na tržištu toplih napitaka. Franck je inicirao projekt, a u njegovoj realizaciji imali smo potporu Grada Zagreba, gdje su prepoznali namjeru Francka da jednoj od kultnih lokacija vrati poziciju kakvu zaslužuje na ugostiteljskoj i turističkoj karti hrvatske metropole, naglasio je Dubravko Artuković, predsjednik Uprave Francka na druženju s novinarima uz prvu obljetnicu.

U obnovu prostora tijekom proteklih godinu dana investirano je 15 milijuna kuna, a u objektu sada radi 75 zaposlenika. Artuković je podsjetio kako je ovo ulaganje jedno od najvećih u segmentu ugostiteljstva u Zagrebu nakon Univerzijade koja je održana u ljeto 1987. Dio sredstava investiran je i u edukaciju zapslenika pa gosti danas dolaze u Johann Franck ciljano radi vrhunski pripremljenog espressa s potpisom profesionalno obučenih barista.

Kako ugostiteljstvo nije biznis kojim se bavi tvrtka Franck, angažirali su profesionalni menadžment, dodao je Artuković i znakovito najavio da "u razvojnom smislu Franck neće ovdje stati."

Gradska kavana na glavnom zagrebačkom trgu otvorena je još 1930. Međutim, posljednjih 30-ak godina ta kultna lokacija nije živjela svojom punom snagom, pa je izazov bio tim veći za vratiti nekadašnji štih i posjećenost, kazao je voditelj projekta Tomo Ricov.

U proteklih godinu dana bilo je više od pola milijuna posjetitelja. Premda još dominiraju domaći gosti svaki peti je strani turist. U samo godinu dana Johann Franck se profilirao kao jedno od mjesta koje obvezno treba posjetiti za boravka u Zagrebu“, istaknuo je Ricov najavljujući velike iskorake i za buduće razdoblje nakon što su sa svojim izvedbama u kavani gostovali brojni umjetnici, od opernih i baletnih prvaka HNK-a do koncerta legendarne grupe Time.  

Komentirajte prvi

New Report

Close