Mjesečna terapija kapsulama kanabisa od 900 do 1.350 kuna

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2016. u 09:01
Arhivska fotografija: Sanjin Strukić / Pixsell

Cijena jedne kapsule od 5 miligrama bez ljekarničke marže iznosi oko 38 kuna, a cijena kapsule od 2,5 miligrama oko 28 kuna, što znači da će na policama ljekarni biti i nešto veća.

Prva pošiljka medicinskog kanabisa od 20.000 kapsula stigla je u Imunološki zavod (IMZ), odakle će se prema potrebi distribuirati ljekarnama diljem Hrvatske. Interes građana, udruga pacijenata i liječnika koji su spremni propisati liječenje kanabisom ovih je dana velik, potvrđuju u IMZ-u, gdje telefoni zbog upita o kanabisu neprekidno zvone. U upravi IMZ-a procjenjuju da će se pripravci moći podići na recept u ljekarnama početkom idućeg tjedna, piše Novi list.

Cijena jedne kapsule od 5 miligrama bez ljekarničke marže iznosi oko 38 kuna, a cijena kapsule od 2,5 miligrama oko 28 kuna, što znači da će na policama ljekarni biti i nešto veća. Kako se doznaje u ljekarničkim krugovima, najvjerojatnije će cijena u ljekarničkom lancu biti za 10-15 posto veća, što znači da će varirati od najmanje 30 do 45 kuna po tableti. Terapija od jedne tablete dnevno, mjesečno bi iznosila od 900 do 1.350 kuna, no moguće je da liječnik, ovisno o stanju i dijagnozi, propiše i veću dnevnu dozu, što znači i barem dvostruko skuplju terapiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close