Mjere HZZ-a za ostanak u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2018. u 21:59
Vodsto HUP-a upoznalo se s programima za poticanje zapošljavanja, Foto: PD

Naglasak je na jačanju podrške nezaposlenim osobama pri pokretanju vlastitog posla.

Mjere aktivne politike zapošljavanja u projektu “Zaposli se u Hrvatskoj”, s obzirom na masovnu emigraciju iz naše zemlje, više su namijenjene zadržavanju mladih u Hrvatskoj nego klasičnom samozapošljavanju, rečeno je na prezentaciji projekta koju su jučer u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) u Zagrebu održali Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).

Mjere je predstavio Marko Sever, pomoćnik ravnatelja HZZ-a te istaknuo da su trenutačno mjere aktivne politike zapošljavanja više usmjerene mladim i dugotrajno nezaposlenim osobama te jačanju aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja na radnome mjestu. “Naglasak je ove godine i na jačanju podrške nezaposlenim osobama pri pokretanju vlastitog posla uz ojačanu potporu za samozapošljavanje. Potpore za zapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju s ciljem poticanja zapošljavanja nezaposlenih te su dostupne poduzetnicima koji djeluju profitno.

Neke od mjera su: potpore za zapošljavanje, potpore za usavršavanje, osposobljavanje na radnom mjestu, stalni sezonac”, pojasnio je Sever. Martina Gilja, vlasnica tvrtke Nutri Kulti koja proizvodi zdrave grickalice, govorila je o svojim iskustvima s HZZ-ovim mjerama te istaknula da joj je novčana pomoć uvelike pomogla da u početku poslovanja plati najam i kupi potrebnu opremu.     

Komentirajte prvi

New Report

Close