Mittelenergy u Sisku ulaže 80 mil. €

Autor: Poslovni dnevnik , 25. svibanj 2015. u 21:59
Giuseppe Forlanelli (Mitellenergy) i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček/N. Čutuk/PIXSELL

Lokaciju im je predložio vlasnik čeličane ABS, Danieli grupa, gradnja počinje ove godine, a energana će u jednoj smjeni zapošljavati 35 radnika.

Talijanska tvrtka Mittelenergy u Sisku će graditi kogeneracijsko postrojenje na rasplinjavanje drvne biomase, snage 5 MW i vrijednosti 80 mil. eura, a ugovor o osnivanju prava građenja u ponedjeljak potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i suvlasnik i predsjednik Uprave Mitellenergyja Giuseppe Forlanelli.

Tvrtka Mitellenergy, iz sastava Danieli grupe, specijalizirala se za angažiranje stranih investitora, posebno sredstvima EU, a Forlanelli je istaknuo kako je Sisak kao lokaciju novih ulaganja predložio čelnik Danieli grupe, koja u Sisku ima čeličanu ABS.

"Novu energanu ćemo početi graditi još ove godine, a planiramo je završiti za 14 ili 15 mjeseci", kazao je. U smjeni će zapošljavati 35 radnika, a uz proizvodnju struje, paru će isporučivati ABS-u. Projekt u 70-postotnom iznosu financira EIB. Investitori su zainteresirani za gradnju više manjih energetskih projekata u vrijednosti 140 mil. eura. Forlanelli je najavio da će dvije talijanske tvrtke konkurirati na natječaju za projekt zamjene gradske javne rasvjete LED rasvjetnim tijelima.

Komentirajte prvi

New Report

Close