Misle da je proslava u Kumrovcu populariziranje propalog sustava

Proslava Dana mladosti u Titovom rodnom selu. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Proslava Dana mladosti u Titovom rodnom selu. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91) je izrazila svoje ogorčenje današnjim obilježavanjem rođendana Josipa Broza Tita u Kumrovcu.

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91) je izrazila svoje ogorčenje današnjim obilježavanjem rođendana Josipa Broza Tita u Kumrovcu, ocjenjujući kako je taj skup iskorišten za populariziranje jednog propalog totalitarističkog sustava.

Iz Udruga navode kako nemaju ništa protiv obilježavanja obljetnica iz komunističke prošlosti, no ocjenjuju da je okupljanje u Kumrovcu "iskorišteno za populariziranje jednog propalog totalitarističkog političkog sustava, protiv kojeg smo se borili i tijekom hrvatskog Domovinskoga rata".

Naime, navodi predsjednik udruge Mladen Pavković, "na obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu, 25. svibnja, na rođendan Josipa Broza, okupilo se na tisuće ljudi, od kojih je većina nosila partizanske zvijezde petokrake, isto onakve kakve su nosili i pripadnici zločinačke Jugoslavenske narodne armije, kad su rušili i ubijali od Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, pa sve do Karlovca".

Osim toga, dodaje Pavković, "mnogi su stigli i u odorama bivše JNA, sa zastavama propale Jugoslavije, te su tražili povratak komunista na vlast".

"Tražimo da se u povodu ovog nacionalističkog i šovinističkog čina oglasi Državno odvjetništvo", kažu iz Udruge te ocjenjuju da se "na taj način izvrće ruglu suvremena hrvatska povijest, podcjenjuju se i bacaju u blato žrtve Domovinskoga rata".

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!