Mišković je otvorio prostor hrvatskoj tvrtki

Autor: Božica Babić , 27. siječanj 2015. u 22:00
SportVision u Hrvatskoj ima 44 radnika, drugi mu je suvlasnik Splićanin Zdravko Vuko, koji je i direktor/S. Midžor/PIXSELL

Kontroverzni srpski poduzetnik ovih je dana nakon 20 godina izgubio licenciju generalnoga zastupnika Nikea.

Kontroverzni srpski poduzetnik Miroslav Mišković, odnosno njegova tvrtka Delta sport, ovih je dana nakon 20 godina suradnje izgubio licenciju generalnoga zastupnika Nikea, internacionalnog brenda sportske odjeće i obuće.

Kako je Delta sport bio generalni zastupnik i distributer Nikea ne samo za tržište Srbije već i u zemljama regije, te u Rusiji i ostalim državama bivšeg Sovjetskog Saveza, gubitak licencije otvorio je širom ulaz za neke nove igrače u segmentu maloprodaje sportskog asortimana. Umjesto Miškovića, američki vlasnici korporacije Nike navodno su već izabrali nasljednika koji će ih zastupati na tržištu susjedne Srbije: riječ je o tvrtki Sport Time u vlasništvu dvojice Beograđana, braće Borislava i Dragana Stanojlovića.

 

35,5milijuna

kuna premašio je prihod SportVisiona u 2013.

Taj je detalj zapravo zanimljiv i za hrvatsko tržište jer je Dragan Stanojlović i suvlasnik tvrtke SportVision, čije je sjedište u Zagrebu, gdje ima lanac od pet sportskih trgovina plus još šest u isto toliko gradova diljem RH. Naime, drugi suvlasnik SportVisiona je Splićanim Zdravko Vuko, koji obnaša i dužnost direktora. Tvrtku je, najprije na jednoj adresi u Osijeku, s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, potkraj prosinca 2012. osnovala Julijana Vuko. Nekoliko mjeseci potom u sudskom registru se pojavljuju Zdravko Vuko i Dragan Stanojlović, a nakon kraćeg razdoblja na poziciju osnivača sud umjesto Stanojlovića upisuje njegovu tvrtku BDS SPORT GROUP LTD, registriranu na Cipru.

SportVision u Hrvatskoj, prema javno dostupnoj bazi podataka portala Poslovna.hr, zapošljava 44 radnika i za 2013. godinu iskazao je prihod veći od 35,5 milijuna kuna. Ta je godina ostala zabilježena kao uspješna budući da je neto dobit premašivala dva milijuna kuna, od kojih je 1,5 milijuna iskorišteno za povećanje temeljnog kapitala, dok je ostatak iznosa isplaćen vlasnicima. No, iz baze podataka je vidljivo i da su obveze SportVisiona potkraj spomenutog razdoblja iznosile više od 32 milijuna kuna. Zdravko Vuko u utorak je ostao nedostupan za komentar namjerava li možda s partnerima, braćom Stanojlović, iskoristiti i činjenicu da se s licencijom Nikea jače pozicioniraju ne samo na ovdašnjem i tržištima u regiji već i na širem istoku Europe.     

Komentirajte prvi

New Report

Close