Mirna nije u stečaju, Podravka sprema javnu ponudu

Autor: Suzana Varošanec , 26. kolovoz 2014. u 22:00
Na meti su navodno tržišta Dalekog istoka/Dino Stanin/PIXSELL

O planovima u Podravki moraju šutjeti, no nisu tajna veliki planovi vezani uz biznis s robom, koji je dosad bio ograničen na suradnju s Ostreom i Adrijom.

Podravka o svojem poslovnom planu s rovinjskom Mirnom, tvrtkom koju je u većinsko vlasništvo upravo preuzela na javnoj dražbi, trenutačno ne može informirati javnost, a razlog je u zakonskoj prepreci.

Kako doznajemo, još nije otvoren stečaj Mirne, pa je kao njezin novi vlasnik s oko 55 posto dionica Podravka sad dužna držati se obveze iz Zakona o preuzimanju dioničkih društava. To znači da priprema javnu ponudu ostalim dioničarima, pa ni neslužbeno o tome ne komunicira. No, čini se i da ima velike planove koje gradi na tome što Mirna ima vlastitu tvornicu, odsad Podravkinu. To je velik iskorak jer se njezin riblji biznis sve dosad odvijao u suradnji s proizvođačima Ostreom i Adrijom.

Te su tvrtke, naime, radile po Podravkinim narudžama. Detalji vezani uz to još neko vrijeme neće biti službeno objavljeni, a kako je slučaj prilično zapetljan, trenutačno je zanimljiv izvor nagađanja. Tako se govori i o procjenama da je preuzimanje Mirne velika prilika, posebice zato što taj biznis ima velik potencijal. Na meti su navodno tržišta Dalekog istoka, gdje je potrošnja tradicionalno velika. To bi, tvrde upućeni, trebao biti razlog što će navodno u državnoj delegaciji na daleki put krenuti i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić. Preuzimanje je u osjetljivoj fazi zbog Hanfe, a zanimljivo je što je, čini se, riječ o dobrovoljnoj ponudi. U pogledu rizika za Podravku je to i te kako bitno jer smanjuje rizik pošto nema obveze polaganja Hanfi sredstava za osiguranje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Podravko, oprezno sa Genezom!!!!!

Najprije pokrenu predstečajnu za Mirnu ribolov d.o.o, pa odustanu, pa ponovo pokrenu. Unatoč očitom kršenju zakona nitko ih ne procesuira.
Šteta što ih nitko nije istjerao iz Milsa, Helio farosa i hotelskog poduzeća Vis. Ipak sa Genezom uvijek treba biti oprezan. Valentina Ljubešić u Istri je izjavila da ona iz Mirne može izaći samo mrtva.
U Milsu koji je sada u stečaju (gdje je odavno zabranjena proizvodnja tvrdog sira) su hladnjače za duboko smrzavanje pretvorili u ‘zrione sira’, a dijelove hladnjače prodali u staro željezo. Sada te ‘zrione sira’ hlade klima-uređajima. Proizvedeni sir iz sirnog kotla prenose preko dvorišta u ‘zrione sira’. Gdje je tu HACCP ?????? Čak se i prijete veterinarskoj inspekciji.
Mils Blago Dalmacije d.o.o. unajmilo je Mils d.d. u stečaju i sve radnike iz Milsa d.d. u stečaju prebacilo na Mils Blago Dalmacije što je protuzakonito.
Za vrijeme predstečajne nagodbe Milsa nisu isplačivali doprinose ni poreze, što je bilo prouzakonito te nabili dodatni dug. Potjerali su desetak ljudi iz komercijale da sakriju tragove izvlačenja novca. Slična igra je bila i u Mirni.
Opreza s njima nikad dosta, jer ‘krizni menađment’ Geneze je pored Mirne osiromašio Mils, Helio faros i hotelsko Vis. Oni su prava krpelj.

Podravka ce sve ispiriti i uzeti 100 % dionica nema tu mjesta vise za nikoga .

Čuvajte se Geneze !

Geneza pokušava putem predstečajne nagodbe učvrstiti svoje pozicije u Mirni ribolov doo. Pokušat će antidatirati i krivotvoriti ugovore o poslovnoj suradnji između Mirne dd i Mirne ribolov doo a sve u cilju zaštite postoječih pozicija u Mirni. Ima Geneza u tome veliko iskustvo u Milsu između Milsa dd i Milsa Blaga Dalmacije a uz blagoslov stečajnog upravitelja koji to radi (prema riječima Vladimira Balenta, direktora Misa Blaga Dalmacije) za mjesečnih 1000 eura.
Veselimo se Podravci!

New Report

Close