Ministrima 1000 kuna manje, Grčiću ostaje najveća plaća

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2012. u 10:02
Slavko Linić (EPA)

Ukoliko se osnovica smanji za 7 posto, ministri će ostati bez oko 2 tisuće kuna bruto plaće.

Dva su ministra za Jutarnji list otkrila plan ministra financija Slavka Linića prema kojemu bi bruto osnovica za obračun plaće državnih dužnosnika od 1. siječnja 2013. godine bila smanjena od 5 do 7 posto, odnosno pala sa 4630 kuna na 4306 bruto.

Ukoliko se osnovica smanji  za 7 posto, ministri će ostati bez oko 2 tisuće kuna bruto plaće.  Prema tome, neto plaća premijera Zorana Milanovića sa 20.285 kuna pala bi na oko 19 tisuća kuna, a potpredsjednika Vlade Branka Grčića, koji sada ima najveću plaću u Vladi, sa 22 tisuće kuna na oko 20.500 kuna, navodi Jutarnji list.

Ministri, ali i njihovi zamjenici, pomoćnici i saborski zastupnici, tako bi mogli ostati bez nešto više od tisuću kuna plaće. No zasad se još ne može sa sigurnošću reći hoće li se Milanovićeva Vlada odlučiti na smanjenje dužnosničkih plaća.

"O tome nikakva odluka još nije donesena", rekao je izvor za Jutarnji list. Kada bi se bruto osnovica smanjila za sedam posto, trošak bi bio manji za oko pola milijuna kuna, odnosno šest milijuna kuna na godišnjoj razini.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jako dobro, odnos plaća je 4:1. A što je s benificijama? Ovdje će se nadoknaditi sav gubitak s plaće. Naravno one nisu nigdje vidljive, niti ih itko kontrolira.

New Report

Close