Ministri se svađali, tko ih je mirio?

Autor: Mirela Klanac , 19. listopad 2010. u 22:00

Mediji su 31. prosinca 2008. objavili da se u Vladi prepiru zbog ugovora o plinu, ali ništa o arbitražnoj ulozi J. Kosor

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec i njegov odvjetnik Anto Nobilo nastavljaju s tvrdnjama da je premijerka Jadranka Kosor bila uključena u pregovore o izdvajanju plinskog biznisa iz Ine.

U intervjuima dnevnim novinama od utorka zapravo su pozvali premijerku da objasni gdje je bila 30. prosinca 2008., u završnici pregovora o preuzimanju skladišta Okoli i tvrtke Prirodni plin koja je nositelj ugovora s Gazpromom. Polančec i Nobilo ne govore o sadržaju razgovora koji se, kako ističe Polančec, odvijao predzadnjeg dana prosinca u Ministarstvu gospodarstva, no tvrde da je premijerka toga dana bila u njegovu uredu kao i ministri Ivan Šuker, Marina Matulović-Dropulić te Zalan Bacz, Inin član Uprave za financije. Iz Vlade su jučer poručili kako o tome više ne žele govoriti. Tako ostaje neodgovoreno je li bivši premijer Ivo Sanader poslao svoju potpredsjednicu kao “moderatora” na završne konzultacije, odnosno kao osobu koja bi riješila pat-poziciju nastalu zbog sukoba Šukera i Polančeca, koji se morao razriješiti kako bi se do 31. prosinca potpisao ugovor o kupnji skladišta Okoli preko Plinacroa. Datumi su pak u to doba bili iznimno bitni jer je kupnja skladišta trebala poboljšati Ininu bilancu kako joj konzorcij banaka ne bi aktivirao otplatu kredita od milijardu dolara. Mediji su u to doba izvještavali da su Sanaderovi ministri u ponedjeljak 29. prosinca do ponoći vodili napete razgovore u kojima je došlo do sukoba Polančeca i Šukera koji se operaciji protivio tvrdeći da je državi to previše košta. Priklonila mu se i Matulović Dropulić koja je nedavno demantirala da je Kosor sudjelovala na sastancima oko izmjene plinskog ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close