'Ministre, Vi ćete lako platiti kaznu za nepoštivanje suda...'

Tihomir Jakovina (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tihomir Jakovina (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

"Ministar i dalje radi u interesu uvoznih lobija i daje sve od sebe da uništi i posljednjeg hrvatskog proizvođača mlijeka".

- Ministre, Vi primate plaću iz koje ćete lako plaćati kaznu za nepoštivanje zakona, a još će Vam i ostati za lagodan život. A odakle će mljekari, čiji su računi zbog Vaše  nesposobnosti i nerada već danima blokirani, prehraniti svoje obitelji?  Riječi su to koje su upućene ministru Tihomiru Jakovini u priopćenju Hrvatske seljačke stranke.

Iz HSS-a traže da resorno ministarstvo bez odgađanja ispuni preuzete obaveze te da spasi hrvatske proizvođače mlijeka. Traže stoga, navodi se u priopćenju, isplatitu obeštećenje proizvođačima mlijeka u visini od 2,42 kune po litri i to za svaku bačenu litru mlijeka te isplatu zaostalih  poticaja za 2012. godinu u njihovom punom iznosu, "kako bi proizvođači mlijeka konačno stali na noge i mogli započeti proljetnu sjetvu."

Postupanje Ministarstva poljoprivrede u okviru Akcijskog plana za rješavanje problema mliječnog sektora sramotno je i štetno za proizvođače mlijeka, dodaje se.

- Ministarstvo je ponovno pokazalo svoju nestručnost i nezainteresiranost za adekvatno rješavanje problema hrvatskih proizvođača. Nametnula su se mnoga pitanja na koja nikada nije odgovoreno, u otkup je vraćeno 536 proizvođača što čini tek 75% dnevnih količina mlijeka, a obeštećenje proizvođača mlijeka je farsa kojoj se kraj ne nazire. Kao da nije dovoljno što se u godinu dana dogodio katastrofalan pad od 25% u proizvodnji mlijeka, ministar i dalje radi u interesu uvoznih lobija i daje sve od sebe da uništi i posljednjeg hrvatskog proizvođača mlijeka, zaključuju HSS-ovci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!