‘Ministarstvo želi opljačkati mljekare’

Autor: Agencija VLM , 11. travanj 2013. u 15:25
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Pitamo ministra Jakovinu: za koga radite ministre? Kome je u interesu da što više farmi u Hrvatskoj propadne prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju?

Nudeći mljekarima za četiri kilograma neispravnog kukuruza, koji je navodno prouzročio rast aflatoksina, samo kilogram navodno ispravne stočne hrane, i to krmne smjese, Ministarstvo poljoprivrede ne da je ponovno izigralo mljekare nego ih je grubo uvrijedilo, navodi se u priopćenju Hrvatske seljačake stranke. Do sada im nije isplaćena ni lipa naknade za neispravno mlijeko koje je spaljeno u bioplinskim postrojenjima, a ne zna se ni koliko će za to mlijeko dobiti, tvrde.

Mnogi su još uvijek izvan otkupa. Nadležno ministarstvo još jednom je pokazalo da mu je cilj uništiti hrvatske poljoprivrednike. Pitamo ministra Jakovinu: za koga radite ministre? Kome je u interesu da što više farmi u Hrvatskoj propadne prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju?

No, osim ministru Jakovini iz Hrvatske seljačke stranke poručili su i ministru financija Slavku Liniću da "umjesto u džepove građana posegne prije u državne tvrtke i agencije i izvadi novac koji se nalazi u njima", osvrčući se na agenciju APIS IT d.o.o. u kojoj se, tvrde, nalazi 70 milijuna američkih dolara "državnih novaca". 

– Obzirom da društvo nije registrirano za obavljanje poslova financijske djelatnosti, da nije glupo bilo bi nevjerojatno da državna tvrtka drži u bankama više od 70 milijuna američkih dolara oročenih po kamatnoj stopi koja je dvostruko pa i trostruko niža od kamatne stope po kojoj se hrvatska država zadužuje u inozemstvu, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close