Ministarstvo zdravlja zabranilo Konzumu medicinsko-biokemijske pretrage!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. svibanj 2015. u 16:24
Foto: Pixsell

Nadzorom je utvrđeno…

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je obavljanje medicinsko-biokemijske djelatnosti u Konzumovim prodavaonicama jer ti prostori ne ispunjavaju propisane uvjete u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika.

Iz Ministarstva zdravlja navode da je nadzor obavljen u utorak, 19. svibnja, nakon saznanja da se u Konzumovim prostorima obavlja vađenje krvi i obrada laboratorijskih nalaza.

Nadzorom je utvrđeno da se medicinsko-biokemijska djelatnost obavlja bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika.

Zapisnikom je izdano usmeno rješenje o zabrani rada nakon čega slijedi izdavanje pisanog otpravka usmenog rješenja i pokretanje optužnog prijedloga protiv poliklinike AVIVA i odgovorne osobe u poliklinici koja je obavljala navedenu djelatnost, navode u Ministarstvu.

Mediji su prethodnih dana objavili da je Konzum Ivice Todorića na svojim internetskim stranicama objavio reklamu "AVIVA laboratorijski paketi od sada i u Vašem susjedstvu", kojom obavještava kupce da je i u njihovim trgovinama sada moguće obaviti laboratorijske pretrage.

"Obavljanje laboratorijskih pretraga vrši se u zasebnim prostorijama prodajnih mjesta Konzuma, u kontroliranim uvjetima koji udovoljavaju zahtjevima zdravlja i sigurnosti, a sve analize obavljaju se u medicinsko – biokemijskom laboratoriju Poliklinike AVIVA. Nalaze možete podići idući dan ili ih dobiti elektronskom poštom isti dan", poručuju iz Konzuma.

Poliklinika AVIVA u sudskom je registru zavedena kao klinika za ortopediju, internu medicinu, psihijatriju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, opću kirurgiju, ginekologiju, oftalmologiju, kliničku farmakologiju i citologiju, dermatologiju, urologiju, otorinolaringologiju, medicinu rada i onkologiju s dijagnostikom i rehabilitacijom sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem. Osnivač Poliklinike AVIVA je Agrokor Ivice Todorića.

Poliklinika Aviva se ispričala korisnicima

U popodnevnim satima stiglo je i priopćenje Poliklinike Aviva koje prenosimo u cijelosti:

"Dragi korisnici usluga Poliklinike Aviva, ovim putem želimo Vas obavijestiti da ćemo privremeno odgoditi naš pilot projekt obavljanja pretraga laboratorija Poliklinike Aviva unutar nekoliko Konzumovih centara. Ista usluga bit će vam dostupna, po istim promotivnim uvjetima u slijedećih mjesec dana, u prostorima Poliklinike Aviva (Nemetova
2, Zagreb).

Pilot projekt, približavanja zdravstvenih usluga kupcima, pokrenut je po uzoru na neke druge zemlje, u dobroj vjeri i od strane stručnog osoblja po propisanim procedurama u kontroliranim uvjetima. Kako smo upozoreni od strane Ministarstva zdravlja da takva praksa nije zakonom definirana, privremeno ćemo od nje odustati dok ne dobijemo puno razjašnjenje od strane mjerodavnih institucija.

Ispričavamo se našim korisnicima."

Komentari (20)
Pogledajte sve


Frankie , ti si genijalan..

Zasto ti mislis da visoko educirane prodavacice konzuma ne bi mogle vadit krv, obavljat lakse kirurske zahvate i preglede. Zasto takav potcjenjivacki mentalitet?? To su super zene tzv Konzumwoman. Pa jeste vi vidili sto sve te zene mogu??? Pored toga tu su i Konzumovi skladistari koji bi mogli radit kao fizioterapeuti odzada u skladistu ako tko ima probleme s kicmom.

Nije mi jasno, zašto se zakonsko uporište traži u američkoj zdravstvenoj
politici, koja je dokazano najnehumanija , a ne primjenjuju odrednice
EU – zdravstveni standardi- koji strogo definiraju uvjete i smandarde
za obavljanje raznih zdravstvenih djelatnosti……?

Gdje ste u Njemačkoj vidjeli u LIdlu ILI Kauflandu ,vađenje krvi..???’

Uvozom američke slobode i standarda, uvodimo klasnu segregaciju u davanju zdravstvenih usluga…..taj GMP certifikati će uništiti pravo čovjeka na dostojantsvenu brigu i skrb…pretvorit ćemo se u bezobrzirnu zdravstvenu američku subkulturu po kojoj osim novca- nema mjesta za pomoć..i posve je svejedno ne samo gdje čovjek vadi krv, nego gdje i umire….


Živo me zanima do kada će trajati ta zabrana. Odlično odigrano prvo malo zabrane,a zatim će kao zadovoljiti sve uvjete,pa inspekciji ne preostaje ništa drugo nego da mu odobri biznis oprana pred javnosti

Vađenje krvi u Konzumu: Varga vjeruje da će naći zajednički jezik s Todorićem


Nije trebalo dugo[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Ministarstvo zdravstva se predomisliLO.

Treba samo odvojiti prostor za vađenje krvi od mesnice i dobiti će dozvole.

Izgleda da bu mesar mogel i jedno i drugo.

Mislim vadit krv i raditi krvavice.

New Report

Close