Ministarstvo preporuča: U Egipat putujte samo u slučaju nužde

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. kolovoz 2013. u 15:31
Thinkstock

“Zbog učestalih prosvjeda i nemira, preporučamo da se u Egipat putuje samo u slučaju nužde”, kaže se u novoj preporuci MVEP-a.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučuje hrvatskim državljanima da u Egipat putuju samo u slučaju nužde, uz izuzetak turističkih odmarališta na Crvenom moru.

"Zbog učestalih prosvjeda i nemira, preporučamo da se u Egipat putuje samo u slučaju nužde", kaže se u novoj preporuci MVEP-a i dodaje da su jedini izuzetak turistička odmarališta na Crvenom moru.

MVEP sugerira da se pozorno prati razvoj situacije u Egiptu i da se predvidi mogućnost napuštanja zemlje u slučaju ozbiljne eskalacije sukoba.

Najmanje 43 prosvjednika je ubijeno u srijedu u Kairu u policijskoj operaciji rastjerivanja pristaša svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija, prema podacima novinske agencije France presse čiji je novinar bio u prilici prebrojiti mrtve. Oporbeno Muslimansko bratstvo sa svoje strane govori o više od 250 mrtvih i osam tisuća ranjenih, ali taj podatak nije moguće potvrditi iz nezavisnih izvora.

Policija je uz pomoć vojske ujutro izvršila napad na dva kairska trga na kojima su više od mjesec dana bile utaborene Mursijeve pristaše.

Komentirajte prvi

New Report

Close