Ministarstvo: Pregovori sporazumu o očuvanju materijalnoga i socijalnog položaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. svibanj 2013. u 18:47
Vilim Ribić; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priopćilo je danas da će se pristupiti pregovorima o sklapanju sporazuma o očuvanju materijalnoga i socijalnog položaja zaposlenika u državnim i javnim službama.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priopćilo je danas da će se pristupiti pregovorima o sklapanju sporazuma o očuvanju materijalnoga i socijalnog položaja zaposlenika u državnim i javnim službama.

"Nakon sastanka sa sindikatima koji su najavili socijalni spor te sastanka sa ostalim sindikatima državnih i javnih službi koji čine pregovarački odbor zaključeno je da će se pristupiti pregovorima o sklapanju sporazuma o očuvanju materijalnoga i socijalnog položaja zaposlenika u državnim i javnim službama", stoji u priopćenju Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Priopćeno je i da o sporazumu Vlada RH namjerava pregovarati sa svim reprezentativnim sindikatima državnih i javnih službi.

"Vlada RH očekuje i od sindikata koji su joj najavili socijalni spor da će se uključiti u pregovore o sklapanju sporazuma", ističe se u današnjem priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Krunoslav Vidić.

„Nismo dobili potrebna jamstva“, izjavio je Vilim Ribić nakon današnjeg sastanka na kojem su, uz predstavnike sindikata javnih i državnih službi koji su u socijalnom sporu s vladom, sudjelovali i ministar financija Slavko Linić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar uprave Arsen Bauk te njihovi pomoćnici.

„Ministar Mirando Mrsić želio je razjediniti sindikate i potencirati razlike, a to nisu pregovori dobronamjernih partnera, nisu u dobroj vjeri“, rekao je Ribić.

Sindikati traže vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata u javnim i državnim službama te uključivanje sindikata u rješavanje viška zaposlenih. Traže i čvrsta jamstva da se više neće posezati za radničkim pravima te izmjene Zakona o reprezentativnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close