Ministarstvo poljoprivrede: Marijana Petir besramno obmanjuje javnost

Autor: Agencija VLM , 17. rujan 2014. u 17:30
Marijana Petir. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Ministarstva poljoprivrede reagirali su na današnje priopćenje eurozastupnice Marijane Petir.

Potaknuto današnjim priopćenjem eurozastupnice Marijane Petir, Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da od početka tzv. ruske krize, odnosno uvođenja zabrane izvoza određenih poljoprivrednih proizvoda u Rusku Federaciju početkom kolovoza, intenzivno radi i bori se za sve poljoprivredne proizvodnje koje su oštećene ovom zabranom.

– Iznenađeni smo načinom na koji eurozastupnica Marijana Petir besramno obmanjuje javnost. Naime, spomenuta eurozastupnica danas je dala priopćenje u kojem direktno, bez ustezanja, uspjeh uvrštenja mandarina u interventne mjere pripisuje sebi, čime čini štetu i narušava ugled djelatnika i same institucije Ministarstva poljoprivrede. Istine radi, moramo naglasiti kako se zbog zabrane izvoza na tržište Ruske Federacije, djelatnici i stručni ljudi Ministarstva poljoprivrede od prvog dana bore za zaštitu domaćih proizvođača, svakodnevno zastupajući stajališta Republike Hrvatske na odborima Vijeća i sastancima u Europskoj komisiji. Svakodnevno smo komunicirali sa svim proizvođačima, trgovcima i izvoznicima, kako bi se zajedno izborili da svi proizvodi koji su pogođeni zabranom izvoza uđu u paket mjera – navode iz Ministarstva.

Ističu da je hrvatsko stajalište sa kompletnom analizom utjecaja zabrane na pojedine proizvodnje službeno na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU 5. rujna 2014. iznio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Inicijativu ministra Jakovine da se u interventne mjere uključe i agrumi podržali su i ministri Cipra, Španjolske i Grčke, što je bilo ključno za pripremu delegiranja Uredbe EK.

–  Zastupnica Petir nije imala načina utjecati na Odluku EK. Iz svega navedenog zaprepašteni smo današnjim priopćenjem zastupnice u EU Parlamentu Marijane Petir koja na ovako prizeman marketinški način pokušava prikupiti jeftine političke bodove te bez argumenta i činjenica obmanjuje javnost. Ovo je već drugi put da eurozastupnica Marijana Petir poseže za sličnim marketinškim alatima kojima pokušava prikupiti političke bodove. Tijekom ljeta zastupnica Petir je održala konferenciju za novinare na kojoj je prozvala Ministarstvo poljoprivrede kako nije ništa napravilo po pitanju kontrole mogućih donacija GMO sjemena na poplavljenim područjima županjske Posavine. Obzirom da je Ministarstvo poljoprivrede od početka davalo kompletne informacije medijima vezano za moguće donacije sjemena, argumentirano i činjenično smo dokazali suprotno, da nije bilo donacija GMO sjemena. Na naše priopćenje odmah su reagirali mediji te i sami demantirali neutemeljene izjave i optužbe eurozastupnice Petir sa tadašnje konferencije za novinare. Žalosti nas činjenica što pojedini eurozastupnici koriste EU parlament za svoju samopromociju više nego za istinsku i zajedničku borbu za zaštitu domaće poljoprivredne proizvodnje i proizvođača – poručuju iz Ministarstva.

Komentari (4)
Pogledajte sve

S obzirom na jakovininu izvrsnost i spektakularne rezultate ja doista vjerujem kako je on u pravu. Zaslužio je naše povjerenje. Jednako uspješan na mjestu ministra kao što je bio i vodeći poljoprivrenu apoteku u SB-u, koja je btw završila u likvidaciji.

Marijana Petir je iz stranke koja je 12 godina bila u vladajućoj koaliciji i koja je vodila navedeni resor..tako da ovaj spor spada pod onu rugala se sova sjenici

Pa naravno da laže, u tome je najbolja. Bez hdza i crkve ne bi bila ru gdje je.Sada ju trpite kada ste joj dali glas.

New Report

Close