‘Ministarstvo poljoprivrede i vlada uništavaju hrvatsko selo i seljaka’

Autor: Agencija VLM , 12. srpanj 2013. u 14:38
Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Tomislav Pokrovac istaknuo je kako je ponuđena otkupna cijena pšenice od 1,05 kuna ‘sramotno niska’.

– Ako Ministarstvo poljoprivrede i Vlada ne počnu raditi u korist hrvatskih seljaka i u narednih sedam dana ne odgovore, zašto su ove godine seljacima na račun neisplate poticaja "ukrali" 800, a prošle godine 700 milijuna kuna, Sindikat hrvatskih seljaka spreman je na najmasovnije prosvjede do sada. Tražimo da Ministarstvo poljoprivrede subvencira cijenu pšenice do iznosa prošlogodišnje startne cijene od 1,38 kuna, kako bi seljaci bili barem na pozitivnoj nuli – rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka i dodao kako su prinosi pšenice čija je žetva na njivama Vukovarsko-srijemske županije završena, znatno manji od očekivanih što će seljake odvesti u dodatne gubitke.

 Optužio je Ministarstvo poljoprivrede i vladu da sustavno radi na uništavanju hrvatskog sela i seljaka pa je tako i ponuđena otkupna cijena pšenice od 1,05 kuna 'sramotno niska'.

 – Što god da nam je obećao, Jakovina nije ispunio. Ako ne zna raditi svoj posao, neka ministarsko mjesto prepusti svom prethodniku Petru Čobankoviću koji ionako mora raditi za opće dobro, pa eto mu prilike. Ministarstvo poljoprivrede i vlada se prave potpuno gluhima na sve naše pozive i apele. S onim prošlom ministrima smo se barem mogli sastati i porazgovarati – rekao je Pokrovac optuživši Vladu da ne radi posao za koji je zadužena, kako treba, a "što se može vidjeti na svakom koraku". Pokrovac je optužio vlast da štiti velike na račun malih seljaka te joj zamjera što ulaskom u EU, ne potiče hrvatske proizvođače poljoprivrednih proizvoda.

 – Mi smo prodani, a čiji smo točno znat ćemo vjerojatno za godinu, dvije – zaključio je Pokrovac.

Komentirajte prvi

New Report

Close