Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je jučer 366 zahtjeva

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2017. u 15:54
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Za Krapinsko-zagorsku županiju, najviše odobrenih zahtjeva bilo je za nerazvrstane ceste – održavanje, modernizaciju, asfaltiranje.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je jučer 366 zahtjeva od ukupno pristiglih 779 (prema javnom pozivu objavljenom 27. siječnja) za realizaciju konkretnih projekata hrvatskih općina i gradova, namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu, za koje je iz Državnog proračuna namijenjeno 40 milijuna kuna.

Za Krapinsko-zagorsku županiju, najviše odobrenih zahtjeva bilo je za nerazvrstane ceste – održavanje, modernizaciju, asfaltiranje. Sveukupno je za Krapinsko-zagorsku županiju izdvojeno 1.856.000 kn.

"Da sada je preko ministarstva regionalnog razvoja, zdravstva i kulture u nepuna 4 mjeseca ove godine u Krapinsko – zagorsku župnaiju, za projekte županije, zdravstvenih institucija, loklane sapomuprave, obnovu sakralnih kulturnih spomenika došlo gotovo 40 milijuna kuna. Ovaj natječaj, i ova sredstva samo su nastavak. Vlada radi, razumije ravnomjeran reginani razvoj, teren priprema projekte, i sve ide i bolje nego smo mogli očekivati. Svi zajedno moramo nastaviti istim tempom." -izjava saborskog zastupnika Žarka Tušeka.

Za modernizaciju javne rasvjete na području Budinščina odobreno je 70.000 kn, a za održavanje groblja i javnih površina te drugu fazu izgradnje čekaonice, parkirališta i tržnice u Desiniću 180.000 kn. Donjoj Stubici je za unapređenje komunalnog standarda i izradu projektne dokumentacije za reciklažno dvorište odobreno 80.000 kn, a Klanjcu je za unaprjeđenje komunalnog standarda i nabavu cisterne za pražnjenje crnih i septičkih jama 57.000 kn.

Krapini je za održavanje javnih površina i uređenje i opremanje dječjih igrališta odobreno 150.000 kn, Krapinskim Toplicama za javnu rasvjetu 120.000 kn, Mariji Bistrici za javnu rasvjetu i izgradnju energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete uz šetnicu 100.000 kn, Velikom Trgovišću za održavanje groblja, mrtvačnicu i polje urni uz groblje u Velikoj Erpenji 100.000 i Zagorskim selima za održavanje groblja i nabavu rashladnog odra za mrtvačnice Zagorska Sela i Poljana Sutlanska 50.000 kn.

Đurmancu je za održavanje i modernizaciju-presvlačenje nerazvrstanih cesta odobreno 170.000 kn, Hrašćini za održavanje nerazvrstanih cesta i izvanredno održavanje nerazvrstane ceste Huciki – Kovačičeki 100.000 kn, Kraljevcu na Sutli za održavanje nerazvrstanih cesta i unaprjeđenje komunalnog standarda, izradu glavnog projekta nerazvrstane ceste Antunošak, geodetske podloge za situaciju građevina i zahvata u prostoru s projektom kapele sv. Antuna 21.000 kn.

Maču je za održavanje nerazvrstanih cesta i izvanredno održavanje nerazvrstane ceste- put prema crkvi odobreno 180.000 kn, Mihovljanu za održavanje i sanaciju – modernizaciju nerazvrstanih cesta 150.000 kn, Novom Golubovcu za održavanje nerazvrstanih cesta te asfaltiranje i presvlačenje nerazvrstanih putova 150.000 kn, Pregradi za održavanje nerazvrstanih cesta i uređenje nerazvrstane ceste – nastavak ulice Adolfa Thierryja prema naselju Kolarija 70.000 kn, Stubičkim Toplicama za održavanje nerazvrstanih cesta i pojačano održavanje nerazvrstane ceste odvojak ulice Ljube Babića Đalskog do kbr. 89, NC SS-1 50.000, Tuhlju za održavanje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta 50.000 kn i Zaboku za održavanje nerazvrstanih cesta i tekući projekt T101002 Izrada geodetskih snimaka i parcelacijskih elaborata 8.000 kn.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga (u kvalitativnom i kvantitativnom smislu), a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave i to naročito: izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture; izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora u naseljima; nabava opreme kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

Komentirajte prvi

New Report

Close